Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Ο κύριος Ζορμπάς

Σήμερα καλεσμένος του Μέρφυ είναι ο κύριος Ζορμπάς... Πρόεδρος της Αρχής για την αντιμετώπιση του βρώμικου χρήματος.

Που λέτε μια ωραία μέρα παίρνει ο Μέρφυ τηλέφωνο τον κύριο Ζορμπά (ναι τον τύπο που ασχολείται με τα ομόλογα) και τον καλεί να έρθει να μείνει στον ξενώνα για μερικές μερούλες. Στην αρχή, επιφυλλακτικός ο πρόεδρος (γνώστης ως φύλακας) δεν ήθελε να πάει αλλά όταν ο Μέρφυ τον πρόετρεψε να φέρει και το πόρισμά του μαζί, για να το παρουσιάσει στη ιδιόκτητη αίθουσα συνεδρίων του ξενώνα... ψήθηκε αμέσως.

Αφού βολεύτηκε στο δωμάτιο και πέρασαν κανα δυο μέρες τον ειδοποιεί ο οικονόμος οτι τον περιμένουν όλοι συγκεντρωμένοι να κάνει την παρουσίαση. Φόρεσε την κουστουμιά του λοιπόν έκανε και μερικές ασκήσεις ορθφωνίας, μερικές πρόβες στον καθρέφτη και άνοιξε την πόρτα για την μεγάλη αίθουσα.

Μέσα γινόταν το αδιαχώρητο... δημοσιογράφοι να πατάνε στα κεφάλια καμεραμανατζήδων για να πάρουν μια δήλωση... πολιτικοί καθισμένοι στην πρώτη γραμμή να χαμογελάνε επαγγελματικά... λαός να στριμώχνεται στα καθίσματα. Δεν είχε ξαναδει τέτοιο πράμμα ο κακόμοιρος ο κύριος Ζορμπάς και για να λέμε την αλήθεια την είχε καταβρεί. Με μια κοφτή κίνηση των χεριών του έγινε απόλυτη ησυχία και ξεκίνησε την παρουσίαση...

"Κυρίες και Κύριοι,
Κατόπιν επίπονης έρευνας και εξονυχιστικής διασταύρωσης των στοιχείων που υπάρχουν στα αρχεία των ταμείων, προκύπτει οτι για το σκάνδαλο των ομολόγων, για την κομπίνα που θα σας βγάλει στην σύνταξη στα 80, για την λαμογιά που τακτοποίησε οικονομικά τους υπάιτιους και τα εγγόνια τους ακόμα ευθύνονται οι...
Όλα πάγωσαν για μια στιγμή και μία ολόκληρη αίθουσα κρεμόταν από τα χείλη του ομιλητή. Έπειτα η σιωπή έσπασε...
"Φωτιααααααααα!!!!! Φωτιαααααααααα!!!!" Ένας αναψοκοκκινισμένος τύπος εισέβαλλε στην αίθουσα.
"Πού" ρώτησαν οι δημοσιογράφοι
"Παντού"
"Πάμε" και με αυτό το σύνθημα ο κόσμος ξέσπασε σε μια δαιμονισμένη κλωτσοπατινάδα ποιός θα πρωτοβγεί απο κει μέσα.

Σε λίγα δευτερόλεπτα όλα είχαν τελειώσει και το μόνο άτομο μέσα στην φαινομενικά αχανή, ελλείψει ανθρώπων, αίθουσα ήταν ο κύριος Ζορμπάς. Α! και ο Μέρφυ.

"Έλα ντε ποιός φταίει" Ρώτησε ο τελευταίος και δίπλωσε στην καρέκλα από τα γέλια.
Ο κύριος Ζορμπάς έκανε μεταβολή και άφησε πίσω του την αίθουσα υπό τον ήχο των κραυγαλέων γέλιων του οικοδεσπότη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: