Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Διακοπή για Μερφολογία

Που και που ανάμεσα στις ιστορίες που μου έλεγε ο οικονόμος κάπου ξέφευγε η ροή της αφήγησης και μιλούσε για την ζωή του, τον κόσμο, το είναι, το φαίνεσθαι, το κρύβεσθαι για να μη φαίνεσθαι και άλλα αφάνταστα ανιαρά παραληρήματα. Βέβαια είναι καλό να ακούς ένα παραλήρημα, γιατί ανάμεσα στις χίλιες μπαρούφες που θα πεταχτούν, μία θα αξίζει τον κόπο να την κλέψεις και να την πλασάρεις για δική σου.

Ένα βράδυ λοιπόν ελαφρώς πιωμένος μιλούσε ο οικονόμος περι Μερφολογίας.

"Ξέρεις πόσο δεν τον πάω το Μέρφυ. Με ξεθεώνει στην δουλειά και δεν με πληρώνει ούτε τα μισά από όσα θα παιρνά αλλού... Αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται κύριε... Ο Μέρφυ δεν είναι η κακοτυχία, δεν είναι το στραβοπάτημα της τελευταίας στιγμής και κυρίως δεν είναι λόγος για να είσαι είσαι μοιρολάτρης...
Της προάλλες άκουγα μια συζήτηση μεταξύ δύο τύπων σε τούτο δω το μπάρ. Και ο ένας έψελνε τα μύρια όσα στον Μέρφυ... Ένας φίλος του λέει, με αυτοκινητάρα, λεφτά και παρουσιαστικό Di Caprio τον πήρε να πάνε βόλτα και τότε αυτός γνώρισε την γυναίκα της ζωής του. Η οποία όμως, ω τι περίεργο, γούσταρε τον φίλο του.
Κάτσε ρε μεγάλε δηλαδή για να καταλάβω, τι ήθελες να κάνει η κοπέλα... Το θεμελιωμένο από τον Δαρβίνο δικαίωμά της εξάσκησε. Δεν σου φτάνει που γνώρισες την κοπέλα της ζωής σου, λόγω του Μέρφυ, ήθελες να στην φέρει και πακέτο τυλιγμένμη για το σπίτι. Όχι ρε την άλλη φορά που θα παίζεις τερματοφύλακας συνενοήσου με τον επιθετικό που θα την σουτάρει... μας δουλέυεις;
Αντί να δεις τι θα κάνεις εσύ, κάτσε και κλαίγε και ρίξτα στον Μέρφυ, ξες δεν θα κοιμηθεί σήμερα. Για να την κερδίσεις θέλει αμάξι; Αν την θεωρείς αρκετά σημαντική βρες τρόπο να πάρεις αμάξι, αλλιώς προχώρα και μη μας πρήζεις. Σκέψου βέβαια αν αξίζει τον κόπο μια κοπέλα που σε κρίνει από το αμάξι σου.
Τι θέλω να πω... κανείς δεν έχει υποσχεθεί στον λίμπερο οτι ο επιθετικός θα τον σημαδέψει ή ακόμα ακόμα οτι το μπλόκ θα κλείσει καλά. Δουλειά του όμως είναι να πάρει την άμυνα. Αυτό που διαχωρίζει το καλό λίμπερο, είναι οτι όταν χάσει την άμυνα δεν το ρίχνει στον Μέρφυ που το μπλόκ την αλλοίωσε περίεργα αλλά στον εαυτό του. Και την επόμενη φορά θα είναι εκεί... και θα ρεφάρει.
Το σετ έχει 25 πόντους και ο αγώνας 3 σέτ. Δεν κρίνεται λοιπόν τίποτα από την πρώτη μπάλα. Μείνε εκεί και χάσε το παιχνίδι, ξεκόλλα και πάρτο. "

Κάπου εκεί κατέρευσε γιατί σε όλη την διάρκεια έπινε και απο έλαφρώς πιωμένος έγινε σαν φοιτητής που έγραφε Ζάχο... Τον έβαλα σε ένα ταξί και τον έστειλα πίσω στον ξενώνα... Έπειτα γύρισα στο μπάρ και βρήκα την κοπέλα στην οποία αναφερόταν ο τύπος που κλαιγόταν... Περιττό να αναφέρω ποιός ήταν ο φίλος του με την αμαξάρα έ; Παιάνες μου....

Δεν υπάρχουν σχόλια: