Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Εδάφη 3: Επιφανείς Ασσασσίνοι

Ο ξενώνας έχει εκτροχιαστεί τελείως... ζητώ ταπεινά συγνώμη που το περιεχόμενο έχει αλλοιωθεί. Σημεία των καιρών θα μου πεις... άντε και χέσε μας θα σου πω...

Λοιπόν πίσω στα δικά μας.

Ο Οικονόμος άνοιξε και πάλι το βιβλίο φανταστικής λογοτεχνίας που διάβαζε, κρυφά από τον Μέρφυ για να μην τον λέει ανώρemo, και έψαξε την σελίδα που είχε μείνει. Που είχε μείνει; Α ναι, τα μέλη της ΕΔΑΦΗ μετα φωνών και ύβρεων προς τα καθίκια του funEl και του υπόλοιπου κόσμου συνέτασαν μια λίστα με όσους έπρεπε να μηνυθούν παραυτα ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσσέγγιζε την σκοτεινή φιγούρα στο βάθος του ξέφωτου.
Πρώτη μίλησε η σκιώδης φιγουρα

Σκιώδης φιγούρα: Μαθητευόμενε, διευθετήθη το θέμα;
Καράτζ: Μάλιστα δάσκαλε. Ήταν όλα ένα στιγμιαίο λάθος. Αλλά τώρα διορθώθηκε.
Με αυτές τις λέξεις έβγαλε ένα φάκελο και τον έδωσε στην σκοτεινή μορφή
Σκοτεινή μορφή: Τα πήγες καλά μαθητευόμενε. Μπορείς να επιστρέψεις τώρα στους υπόλοιπους, σε λίγο η λίστα θα πιάσει οχταψήφιο αριθμό. Πήγαινε να επιβάλλεις την τάξη πριν μου έρθει κανένα εξώδικο απο το πουθενά.

Ο Γιώργος έκανε μερικά πίσω βήματα και με μια υπόκλιση γύρισε και έφυγε το ίδιο σιωπηλά όπως είχε έρθει. Μόνο οι πατημασιές μεγέθους Ζαχόπουλου δήλωναν οτι κάποτε κάποιος ήταν σε αυτό το σημείο. Όταν απομακρύνθηκε αρκετά το περίεργο σκοτεινό πλάσμα άνοιξε τον φάκελο για να βεβαιωθεί οτι όλα ήταν όπως έπρεπε. Μέσα βρήκε τις φωτογραφίες που περίμενε...




Με ικανοποήση έκλεισε τον φάκελο. "Τώρα ποτέ δεν θα μάθει κανείς για το αναρχικό και επαναστατικό παρελθόν του Γιώργου. Είμαστε ασφαλείς." σκέφτηκε. Όμως επειδή τι σκατά ξενώνας του Μέρφυ είμαστε αν ο Μέρφυ δεν βαλει το χέρι του. Ο τύπος που δεν θα σας πω ακόμα ποιός είναι είχε ξεχάσει την φωτογραφία με τα πράσινα παππούτσια. Η οποία ως εκ θαύματος έπεσε στα χέρια του αδερφού του Γιώργου... Του ζηλόφθονα Σπύρου Καρατζαφέρη.

Τις προάλλες λοιπόν τα αδέρφια τσακώθηκαν για άγνωστο λόγο(μάλλον για κάποια πιτσιρίκα από την ΝΕ.Ο.Σ.) και ο Σπύρος τυφλωμένος από την ζήλια(γιατί προφανώς έχασε από τον ομορφότερο, δυνατότερο και πιο βουλευτή αδερφό του) βγήκε στα κανάλια και τα ξέρασε όλα. Το ντοκουμέντο υπάρχει στην ελληνοφρένεια 29/1. Μάθαμε λοιπόν οτι ο Γιώργος μας, το ηθικό παιδί, ο πατριώτης, ο δημοκράτης είναι αναρχικός... στην σκέψη.

Μετά την κυκλοφορία της είδησης η Παπαρήγα πήγε στην Ρωσιά και έγινε υπάλληλος του Αμπράμοβιτς, ο Αλαβάνος έπαθε εγκεφαλικό και τώρα νομίζει οτι είναι στρείδι ενώ ο Τσίπρας έφυγε μετανάστης στην Ταϋλάνδη οπου θα πουλάει το κορμί του σε πλούσιους δυτικούς. Οι θεράποντες γιατροί του Ζαχόπουλου πήδηξαν από τον τέτατρο ενώ ο ίδιος βρήκε ευκαιρία να "μονιμοποιήσει" μια νοσοκόμα. Θέμος και Μάκης αγγαλιάστηκαν μέσα σε δάκρυα συγκίνησης που γέμισαν ολόκληρη μπανιέρα ενώ ο Κακαουνάκης συμφώνησε με Κύρτσο και Τράγκα. Η Κανέλη έκοψε το κάπνισμα και βγήκε στον δρόμο γυμνή με κασκόλ του γαύρου. Το ασφαληστικό λύθηκε μόνο του και ο Ρουσόπουλος δήλωσε ¨κανένα σχόλιο".

ΜΑ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΕ.... ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ.. ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ. Ειπαμε να μη σε λέμε φασίστα, προσβάλλεσαι. Να μη σε λέμε ακροδεξιό αλλά σκέτο δεξιό. Ε μη το γαμίσουμε κιόλας. Παιδιά εμένα με παραξενεύει που δεν συνέβησαν τα παραπάνω όταν ακούστηκε αυτό το πράμα. Και το γεγονός οτι το είπε ο Σπύρος... πρόεδρος των σεναριογράφων επιστημονικής φαντασίας δεν με καθησυχάζει καθόλου.


Έλεγε λοιπόν ο Παπανούτσος(αν θυμάμαι καλά) στο βιβλίο της γλώσσας της 3ης Λυκείου αναφερόμενος στους πρώην δικτάτορες.
"Γιατί σκοτώνετε τις λέξεις; Ελλάς - μπάμ. Ελλήνων - μπάμ. Χριστιανών - μπάμ". Τι ήθελε να πει; Εξηγούσε παρακάτω οτι αυτές οι λέξεις ποτέ δεν θα είχαν την ίδια σημασία από τότε που τις χρησιμοποίησαν(και όχι λίγες φορές) οι παραπάνω αναφερθέντες. Και όντως, παρότι δεν θα πεις κάτι αντικειμενικά κακό. Δηλαδή δεν είναι ντροπή να λες Ελλάς. Δεν τολμάς να πεις Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών ακριβώς γιατί στο όνομα αυτών των λέξεων έχουν γίνει εγκλήματα.

Είπε λοιπόν ο εις Καρατζαφέρης τις προάλλες για τον έτερο (ο Σπύρος για τον Γιώργο) οτι είναι αναρχικός... στη σκέψη. Αναρχικός-μπαμ. Αν συνδέσουμε το πρόσωπο του Καρατζαφέρη έστω και ελάχιστα με τον τρόπο σκέψης ή τις αξίες που συνοδεύουν την θεωρία της Αναρχίας πάει η λέξη, πάει η έννοια. Δεν είναι καλό αυτό για μια κοινωνία. Να σκοτόνωνται οι διάφορες έννοιες και απόψεις που διαφωνούν με την κυρίαχη.

Αυτό είστε λοιπόν κύριοι. Επιφανείς Ασσασσίνοι ιδεών και ιδανικών και όσο εσείς δολοφονείτε στο κεφάλι μου την πραγματική σημασία των λέξεων τόσο εγώ θα σας στραπατσάρω την μόστρα.

Υγ: Ναι οι άλλοι ακόμα ψάχνουν ποιόν να μηνύσουν. Ίσως είσαι εσύ ο τυχερός. Έχει πλάκα να ψάχνεις στο Τζόκερ.

8 σχόλια:

Εξύμνoς είπε...

Τα λεγομενα σου ειναι ενδιαφεροντα...
Πες μου ομως, οταν λες οτι καποιος ειναι αναρχικος, το λες με θαυμασμο? Γιατι αναρχικος-μπαμ?? να τα βαλω κοντα κοντα να τα δεις.

Ελλας-μπαμ
Αναρχικος-μπαμ

Πως να το εξηγησω... σου προκαλουν τα ιδια συναισθηματα οι δυο εκφρασεις?

Πες μου βασικα τι ενωουμε "αναρχικος"? Να δω αν το βλεπεουμε απο την ιδια οπτικη γωνια...

ο φιλος του οικονομου είπε...

Το αναρχικός-μπαμ δηλώνει οτι αν συμβεί αυτό που είπα (δλδ ο Καρατζαφέρης θεωρηθεί έστω και ελάχιστα αναρχικός) τότε η αναρχία θα είναι για τον κόσμο άλλη μια σκοτωμένη έννοια και τίποτα παραπάνω. Δεν θα έχει δλδ ιδέα ο κόσμος τι είναι αυτό το πράμα που το λένε αναρχία. Όχι πως τώρα ξέρουμε οι περισσότεροι και πολλά, αλλά κάποια πράγματα τα είχαμε οριοθετημένα.

Ξέραμε δλδ οτι ο Καρατζαφέρης "δεν τους πάει" τους μετανάστες... θυμάστε τις κορώνες του Άδωνι... ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ(κύριε Παυλόπουλε)

Η θεωρία της αναρχίας μιλάει για κατάργηση των συνόρων.

Ο Καρατζαφέρης έχει περιστερώνα

Η αναρχία δεν αποδέχεται τις θρησκείες

Ο Καρατζαφέρης δήλωσε (για τα Σκόπια νομίζω) περίπου το εξής. "Όσοι δεν σέβονται την δύναμη της Ελλάδας μπορούν να δουν την δύναμη των ενόπλων της δυνάμεων" (Παιδιά μη βαράτε δεν θυμάμαι απ' έξω τα λόγια, κάπως έτσι ήταν η δήλωση)

Η αναρχία λέει για την διάλυση των στρατών.

Το πιστεύετε οτι έπρεπε να κάνω προσπάθεια για να θυμηθώ τι διαχωρίζει τον Καρατζαφέρη από τους αναρχικούς. Είναι σαν να σε βάλουν να βρεις τις διαφορές ανάμεσα στον ποταμό Νίγηρα και στα δημητριακά Kellogs, μπορείς;

Εκεί ποντάρουν και αυτοί. Αν έρθω εγώ με το χέρι στην καρδιά και σου πω οτι ο Χίτλερ ήταν φιλάνθρωπος και εσύ δεν ξέρεις πολλά για ένα από τα δύο πράγματα(τον Χίτλερ ή την φιλανθρωπία), θα αιφνιδιαστείς και θα αναρωτηθείς, "ρε μπας κι έχει δίκιο δεν βρίσκω κάποια διαφορά πρόχειρη".

Γι αυτό μου γύρισαν τα μάτια ανάποδα όταν το άκουσα και είδα την νηφαλιώτητα στο πρόσωπο του Σπύρου και το βλέμμα στο πρόσωπο του Γιώργου που έλεγε "πόσο με ξέρεις, πόσο με ξέρεις"

Και για να σου απαντήσω Έξυμνε, Ελλάς-μπαμ, πέθανε μια έννοια. Αναρχικός-μπαμ, πέθανε μια έννοια. Στενωχωριέμαι το ίδιο για κάθε έννοια που σκοτώνεται.

Τι εννοούμε αναρχικός; Ο Μπαμπινιώτης θα λέει οπαδός της θεωρίας της Aναρχίας.

Εγώ εν συντομία θα σου πω οτι αναρχικός είναι αυτός που σπάει βιτρίνες, πετάει μολότοφ, μπαχαλεύει τις πορείες, συχνάζει στα εξάρχεια, οργανώνει συζητήσεις, μοιράζει φυλλάδια, διαμαρτύρεται για τις άδικες φυλλακίσεις, διαχειρίζεται κοινόχρηστους χώρους, στηρίζει έμπρακτα όποιον δει να έχει ανάγκη όσο εμείς τον στηρίζουμε από τον καναπέ.

Αυτό είναι όλο το πακέτο. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί αναρχικοί. Υπάρχουν αναρχικοί και μη αναρχικοί. Take it or leave it. Υπάρχει και ο Καρατζαφέρης.

Αν θαυμάζω τους αναρχικούς.. όχι δεν τους θαυμάζω.

Εξύμνoς είπε...

Καλημερα
Καπου σκαλωνω...

Καλα δεν θα πω για τον Καρατζαφερη...δεν συνηθιζω να του δινω σημασια...

Εστω τους αναρχικους δεν τους θαυμαζεις, τους συμπαθεις!

Εκτως απο το οτι ειναι λιγο παρεξηγημενη ενοια (και εγω θαμπα τα βλεπω) εχει γινει και λιγο μοδα η αναρχια. Αντε σε ενα σχολιο, ενα καρο Α εγεγραμμενα σε κυκλο θα δεις.

Εγω παλι δεν βρισκω λογο να τους συμπαθησω. Αυτα που ζητουν ειναι συνηθως αδυνατα να γινουν, ζητουν αποφυλακισμους που δεν πιστευω οτι υπαρχει λογος να πραγματοποιηθουν, χαλανε της φοιτητικες διαδηλωσεις...

Τελος παντων το βρισκω υπερβολικο να προσβαλεσαι ακουγοντας τον Καρατζαφερη να λεει αυτο που ειπε.
Η πρωτη μαλακια ηταν ή η τελευταια?

Α και διαφωνω σε κατι ακομα.
Ο Χιτλερ και Ο Παπαδοπουλος ναι ειχαν τη δυναμη να σκοτωσουν μια ενοια. Ο Καρατζαφερης, σε καμια περιπτωση!!

ο φιλος του οικονομου είπε...

Δεν συμπαθώ τους αναρχικούς... η στάση μου απέναντί τους είναι ακριβώς η εξής. "Τους αναγνωρίζω ως μη καναπεδάκηδες". Πιο πολύ από τους αναρχικούς,τους φασίστες, τους μετανάστες, τα λαμόγια κλπ πάσχουμε από καναπεδάκηδες. Εμένα όποιος μου αποδείξει οτι δεν είναι καναπεδάκιας κερδίζει τον σεβασμό μου... και απο κει και πέρα αν συμφωνώ μαζί του την συμπαράστασή μου ή αν διαφωνώ το αντίθετο.

Η στάση μου απέναντι στους αναρχικούς δεν είναι το θέμα, το θέμα είναι οτι και να διαφωνούσα ριζικά με όλα όσα πιστεύουν και κάνουν, οι έννοια που εκπροσωπούν δεν αξίζει να σκοτωθεί για κανένα λόγο.

Ντάξει αυτό για τα σχολεία δεν το συζητάμε νομίζω οτι με όσα έχω πει πιο πριν δεν περιέγραψα ως αναρχικό αυτόν που φοράει allstar έτσι; Πολύ αμφιβάλλω αν τα περισσότερα από τα παιδιά που τα φοράνε έχουν κατέβει σε πορεία.

Τέλος, ο Harry Potter μόνος του δεν μπορεί να κάνει τπτ... όμως ο Harry Potter και η συμμαχία των ΜΜΕ μπορούν να γυρίσουν την γη ανάποδα. Όταν λοιπόν η εκπομπή παίζεται μέσα σε μια, έτσι, οικογενειακή ατμόσφαιρα και ο Καρατζαφέρης ανακυρήσεται αναρχικός φυσικά και θα ψαρώσει ο κόσμος. Όταν δέχεται τέτοια προβολή το ΛΑ.Ο.Σ, δεν το βλέπει ο κόσμος ως μαλακία πλέον.

Και ρε παιδιά δεν σας παραξενεύει, γιατί ο Καρατζαφέρης να θέλει να ο κόσμος να πιστεύει οτι σκέφτεται σαν αναρχικός; Γιατί να μπει σε τέτοιο κόπο να το περάσει αυτό στην κοινή γνώμη; Μήπως γιατί ο πιο πολύς κόσμος έχει συνδέσει την αναρχική σκέψη με κάτι καλό; Μήπως η εμπιστοσύνη που είναι η βάση της αναρχίας λείπει από τον κόσμο;

Ασσασίνος λοιπόν και σφετεριστής... Αλλα βέβαια όταν σκοτώσεις τον άλλο παίρνεις και τα λάφυρα.

Και για να σου λυθεί και η απορία, αφού η αναρχία είναι τόσο καλή γιατί μας λές οτι δεν την υποστηρίζεις. Ο λόγος είναι η εξήγηση που μου είχε δώσει ένας γνωστός μου αναρχικός όταν τον ρώτησα: "Γιατί μπαχαλεύετε τις πορείες μας;"

Εξύμνoς είπε...

Ε τι σου ειπε??

Τα ειδες σημερα ε??
Σορυ αλλα εγω γελαγα!! Αφου περασεις το σταδιο του προβληματισμου, της οργης, της αγανακτησης, ε μετα μονο να γελας μπορεις...

DRN 06 είπε...

Αν και βρίσκω την αναρχία (από τα λίγα που γνωρίζω) ως ιδεολογία ρομαντική & ουτοπική, παραδέχομαι αυτούς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την ακολουθούν. Και για να γίνω και λίγο μελό: "Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει"

Πολύ εύστοχο το παράδειγμα με τον Νίγηρα και τα Kellogs.

Θα διαφωνήσω όμως με την άποψη ότι η αναρχία είναι ένα πακέτο. Μπορεί κανείς να κρατήσει τα στοιχεία που τον αντιπροσωπεύουν περισσότερο (π.χ. περί θρησκείας). Βέβαια, ΔΕΝ θα θεωρείται αναρχικός.

Για τον Καρατζαφέρη τι να πω... Ο άνθρωπος είναι λαϊκιστής μέγιστου βαθμού. Καπηλεύεται οτιδήποτε βρεθεί στον δρόμο του, στην προσπάθεια του να είναι πάντα στο προσκήνιο.

Εξύμνoς είπε...

και τωρα που ειπες "λαϊκιστης", ειδατε τη δηλωση του Νομαρχη? Ελα τωρα...Του Νομαρχη! ενας ειναι!
"κατω τα χερια απο την Καλαμαριά!!" (για τον Ολυμπιακο ο λογος)

ο φιλος του οικονομου είπε...

Dreamon συμφωνώ απόλυτα.. μπορεί ο καθένας να κρατήσει τα θετικά αλλά δεν θα θεωρείται αναρχικός...
Όταν έλεγα πακέτο εννοούσα αυτό ακριβώς... οτι για να λέγεται κανείς αναρχικός πρέπει να υιοθετεί πλήρως την ιδέα και την πρακτική της Αναρχίας.

Έξυμνε εννοείς το εκλεκτό μέλος της ΕΔΑΦΗ;;;

Θα πάει στο λιμάνι... θα σηκώσει το κίλτ... και θα αποσυρθούν ενστάσεις και λοιπά μέσα σε δευτερόλεπτα.