Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Μάκης ετών 57: Βραδινό κούς κούς


music player

Ο Μέρφυ έπεσε για ύπνο αργά το απόγευμα ως συνήθως και ξύπνησε χωρίς να έχει συναίσθηση του χρόνου ως συνήθως περίπου στις 12 το βράδυ... όχι ως συνήθως. Ο Οικονόμος είχε τελειώσει τις δουλειές του(λέμε τώρα δλδ... απλά αφού κοιμόταν το αφεντικό αυτός άραζε) και είχε ανοίξει την τηλεόραση. Ο εγκέφαλος του Μέρφυ δεν είχε ακόμα πάρει μπροστά, κάτι στο οποίο έχουμε πάψει να ελπίζουμε, και απλά άκουγε από το δωμάτιό του τι έλεγαν στην τηλεόραση.

Λαμπίρη: Κύριε... Μάκης είπαμε... πάρτε τα πράγματα από την αρχή. Πείτε μας πρώτα για την σχέση σας με τον μέχρι πρότεινως φίλο και συνεργάτη σας.

Παραμορφωμενη ανδρική φωνή(ΠΑΦ): Μάλιστα κυρία Λαμπίρη. Εγώ με τον... τον φίλο μου τέλος πάντων τα πηγαίναμε πάντα καλά. Μάλιστα πριν από ένα περίπου χρόνο ξεκινήσαμε μια δουλειά μαζί και πήγαινε και αυτή πολύ καλά και μας απέφερε αρκετά κέρδη. Ποτέ δεν περίμενα οτι...

Λαμπίρη: Αφού όλα πήγαιναν καλά τότε γιατί η σχέση σας πήγε στραβά; Τι πιστεύετε οτι τον οδήγησε να κάνει αυτή την ενέργεια που τραυμάτισε την κατά τα άλλα τόσο στενή φιλία πυ σας έδενε.

ΠΑΦ: Δεν ξέρω κυρία Λαμπίρη. Πραγματικά δεν ξέρω(Βουρκώνει). Όταν έμαθα τι είχε κάνει δεν ήθελα να το πιστέψω. Δεν ήθελα άλλο την ζωή μου. Σκέφτηκα κυριολεκτικά να πηδήξω από τον τέταρτο αλλά έχει γίνει της μόδας τώρα τελευταία και εγώ δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος του ρεύματος. (Θυμωμένος τώρα) Το ίδιο νόμιζα και για τον φίλο μου. Αλλά δυστυχώς κυρία Λαμπίρη οι άνθρωποι σήμερα δεν είναι αυτό που δείχνουν. Εγώ τον εμπιστεύτηκα. Μοιράστηκα μαζί του την δουλειά μου... (Με σπασμένη φωνή τώρα)Θεέ μου δεν μπορώ άλλο.

Ρακιτζής: Κάτσε άνθρωπέ μου... Ωραία όλα αυτά αλλά δεν μας είπες γιατί σε πρόδωσε ο "πρώην φίλος" σου και πως; Πες τας μας για να βγάλουμε ετυμηγορ... συμπέρασμα θέλω να πω.

ΠΑΦ: Μάλιστα κύριε Ρακιτζή... Μπορώ να σας λέω Θοδωρή;
Ρακιτζής: Ελεύθερα.
ΠΑΦ: Για τα λεφτά με πρόδωσε... Για 5 ψωροεκατομύρια ευρώ με πούλησε... Τι φίλος είσαι εσύ ρε που προδίδεις μια τόσο αληθινή σχέση για 5 κωλοεκατομύρια(αρχίζει να κλαίει). Με πλήγωσε κυρία Λαμπίρη. Αλλά θέλω να ξέρετε οτι εγώ δεν θέλω εκδίκηση. Και γι αυτό δεν θα πω στον αέρα οτι στον λογαριασμό Τ456μ5674sqrt(35Γ) με Γ>=0 κατατέθηκαν 5 μαύρα εκατομύρια. Ούτε θα πω πως και βουλευτή έστειλε για να με καλοπιάσει... Ούτε ακόμα πως δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί γι αυτά τα λεφτά, ούτε καν τι χρώμα βρακί φορούσε χθες το πρωί μετά το μπάνιο. Γιατί εγώ είμαι πάνω από όλα καθαρός και άντρας και ξέρω να μην προδίδω τους φίλους μου.

Λαμπίρη: Πολύ ενδιαφέρουσες οι αποκαλύψεις σας κύριε Μάκη... Θα σας
ζητήσω όμως να κρατήσετε την δίκαιη οργή σας για λίγο... Περισσότερο κλάμα και κλαψούρισμα μετά τις διαφημίσεις.

Ο Μέρφυ είχε ήδη θρονιαστεί μπροστα στον δέκτη του και μαζί με τον Οικονόμο έτρωγαν μια λεκάνη ποπκόρν.

Μέρφυ: Ρε συ ποιός λες να ναι;
Οικόν: Δεν ξέρω αφεντικό. Γνωριμη φυσιογνωμία μου φαίνεται όμως. Μακριά μαλιά, Δημοσιογραφικό γιλέκο και το Δ κεφαλαίο πάντα. Θα δούμε

Η εκπομπή ξανάρχισε και ο νέος τίτλος έγραφε

"Μάκης ετών 57: Με προδωσε για τα χρήματα, ο επιστήθιος φίλος με έδιωξε από την δουλειά και τώρα στρέφει και τους συνεργάτες μου εναντίον μου. "

Λαμπίρη: Επιστρέψαμε εδώ στα στούντιο του Star μαζί με τον Μάκη που μας μιλούσε για την τρομερή προδωσία από τον καλύτερό του φίλο. Πείτε μας όμως, πως σας κάρφωσε πισώπλατα το μαχαίρι αυτός που θεωρούσατε κολλητό σας;

ΠΑΦ: Με τον Θ. έτσι θα τον λέο απώ δω και μπρός . Εκδίδαμε μαζί μια εφημερίδα. Όχι πολλά πράγματα. Καμια πεντακοσαριά χιλιάδες φύλλα πουλάγαμε. Στα χέρια του Θ. έπεσε ένα DVD.... Ας πούμε από το πίσω μέρος του video club. Εγώ κάτι υποψιάστηκα και τον ρώτησα. "Θ. μήπως μου κρύβεις κάποιο DVD το οποίο δεν έχω καμία ένδειξη οτι το έχεις αν δεν μου το δείξεις εσύ αλλά παρόλα αυτά το υποψιάζομαι;" Μου είπε όχι και με διαβεβαίωσε οτι αν έπεφτε στα χέρια του τέτοιο οπτικοακουστικό υλικό θα με φώναζε να το δούμε μαζί και να περάσουμε καλά. (Παύση)... Το έδωσε σε άλλον. Μου είπε επανειλημένως ψέματα και έδωσε το DVD σε άλλον(η φωνή του ξανασπάει). Πως μπόρεσε να μου το κάνει αυτό... (παύση για να μαζέψει τα θραύσματα της φωνής, συνοδευόμενη από σιγανό αναφιλητό και ελαφρείς λτγμούς). Το έδωσε σε κάποιον Ανδριανό... Γιατί σε αυτόν; Γιατί σε αυτόν και όχι σε μένα; Τι νόμιζες; Οτι θα σου έλεγα όχι; Οτι θα φοβόμουν τις συνέπειες; Μαζί θα το βγάζαμε στον αέρα. Μαζί θα γινόμασταν (κι άλλο) διάσημοι. Μαζί θα βγάζαμε τα μαλλιοκέφαλά μας από τις πωλήσεις. Γιατί δεν μου το πες;
(Καταρέει ψυχολογικά. Κλαίει και χτυπιέται. Έρχεται η Ρούλα και τον μαζέυει από το πλατό λέγοντάς του να μείνει ψύχραιμος. Και να μην κλαίει γιατί θα της φάει την θέση.)

Ο Μέρφυ έχει συγκινηθεί και δεν αντέχει άλλο. Κλείνει την TV και πάει να πνίξει την στενοχώρια του σε μια τούρτα Black forest.

Ο Οικονόμος ψηλιάζεται την δουλειά και αρχίζει να χτενίζει τον ξενώνα για παρακάμερες.

ΥΓ1: Αφιερωμένο στον "Κιτρινο Τύπο" της Δευτέρας.
ΥΓ2: Το τραγούδι δεν είναι τυχαίο(περιμέντε να φορτώσει)

2 σχόλια:

Εξύμνoς είπε...

ποπ κορν ε?!

ο φιλος του οικονομου είπε...

ήθελα να πω... μπανιέρα με ποπ κορν... αλλά υπέθεσα οτι θα το καταλάβετε.