Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Θεωρητικά Μαθηματικά και Πρακτική Μερφολογία(aka σκατά συνάδελφοι)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο νόμος του Μέρφυ δεν ισχύει για θεωρίες, θεωρήματα και θεωρεία;
Δηλαδή έστω ένα υπαρξιακό θεώρημα(aka Χ file) που λεει οτι η αλήθεια υπάρχει... κάπου εκεί έξω... όπως λένε τα περισσότερα υπαρξιακά θεωρήματα. Σε αυτή την περίπτωση δεν γνωρίζω καταγεγραμμένη επέμβαση του Μέρφυ και ενώ το θεώρημα λέει έτσι στην εφαρμογή του να γίνεται γιουβέτσι.
μα μα αποδεικνύεται, αν πληρούνται οι υποθέσεις του θεωρήματος, οτι αυτό που ψάχνεις υπάρχει και παραϋπάρχει. Τι γίνεται λοιπόν, κοιμήθηκε ο Μέρφυ?

Δεν θα το έλεγα. Και λοιπόν υπάρχει, και το έμαθες οτι υπάρχει, κάλεσε με στο πάρτυ να το γιορτάσουμε. Για βγες στον πηγαιμό για να το βρεις... Εκεί παραμονεύει ο Μέρφυ. Όταν θα κοιτάς με συγκεντρωτικό φακό(εστιακής απόστασης 75mm) αυτό που θες θα είναι πάνω στην εστία και εσύ θα ψάχνεις το είδωλό. Όταν θα ψάχνεις βιαστικά θα είναι ευθραυστο. Όταν θα κοιτάς με κυάλια θα είναι κάτω από την μύτη σου. Και θα θες και να φτερνιστείς.
Όταν λοιπόν θα έχεις αγώνα την άλλη μέρα θα γυρνάς το πόδι σου στην προπόνηση και αφού θα έχεις φιλήσει ακόμα και τα πόδια του Χριστόδουλου για να γίνεις καλά θα αναβάλλεται ο αγώνας μισή ώρα πριν αρχίσει. (Οποιαδηποτε ομοιότητα με πρόσωπα η γεγονότα που σχετίζονται με τον θεωρητικά προγραμματισμένο για σήμερα αγώνα στο ΕΜΠ είναι απολύτως συμπτωματική) Ο Μέρφυ θριαμβεύει ξανά, Jack Bauer, Αλέξη Μαντά και Hillary Clinton σκάστε από την ζήλια σας.

Ας πιάσουμε λίγο ξανά τα πράγματα με μια λογική σειρά. Παραπάνω ήθελα να δείξω οτι τον Μέρφυ δεν τον ενδιαφέρει τίποτα το θεωρητικό. Ίσα ίσα τον συμφέρει να προσπαθείς να εφαρμόσεις την θεωρία στην πράξη. Γι αυτό και τα πράγματα αλλιώς τα φανταζόμαστε στο μυαλό μας και αλλιώς μας βγαίνουν. Φταίει ο Μέρφυ.

Θέλω σας παρακαλώ να συγκρίνετε την συλλογιστική μου με αυτήν και το επίπεδο συνενόησης μεταξύ μας με αυτό... Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Edit: Εδώ μπορείτε να δείτε το video του Ζαχόπουλου

4 σχόλια:

Εξύμνoς είπε...

Ευτυχως εγω δεν εγω σπουδαια παρε δωσε με το αφεντικο σου...

ο φιλος του οικονομου είπε...

Καπάκι μετά από το ποστ αναρωτιόμουν αν έχει σχέση το μέγεθος ενός πόστ με τα σχόλια που θα του γίνουν...

Σε μια αγγελικά πλασμένη κοινωνία οπου το κίνημα των bloggers θα κουμαντάριζε τον τόπο, όλοι θα διάβαζαν όλα τα πόστ δεν πα να ταν 10 σελίδες. Αλλά επειδή αυτό δεν συμβαίνει μήπως τελικά το μέγεθος μετράει;

@eximnos χαρά στο κουράγιο σου να διαβάσεις αυτό το πόστ που ούτε κι εγώ δεν το διάβασα δεύτερη φορά. για σένα και μόνο...

Gerasimos είπε...

πάντα μα πάντα μα πάντα...
χαααααχαχαχαχα!!

Εξύμνoς είπε...

Κι εγω μην νομιζεις περιμενα να το διαβασω μια μερα που θα εχω ορεξη!! Γι αυτο και αργησα να commentαρω!