Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

...and vicious gangs of keep left signs

Διαγράψτε την λέξη που δεν ταιριάζει με τις υπόλοιπες.
Φοιτητής, Διαδηλωτής, Μετανάστης, Κληρικός, Ναρκομανής, Εκδιδόμενη, Συνταξιούχος

Η σωστή επιλογή είναι Κληρικός. Όλοι η υπόλοιποι τρώνε αβέρτα ξύλο από την αστυνομία.

Πριν λίγες μέρες εκδικάστηκε για δεύτερη και τελευταία μάλλον φορά η υπόθεση ζαρντινιέρα και τα άθλιά αποτελέσματα φαίνονται εδώ
Δεν ποστάρω και το βίντεο του ξυλοδαρμού γιατί είναι ντροπή.

Το 1969 οι monty python μιλούσαν για vicious gangs of keep left signs (στο τέλος του βίντεο)
Σήμερα η ελληνική αστυνομία μιλά για ζαρντινιέρες.

Μου φαίνεται ακατανόητο οτι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν αντιλαμβάνεται οτι είναι θέμα χρόνου πριν κάποιος μπάτσος σπάσει στο ξύλο τους ίδιους ή έναν από την οικογένειά τους ή μέχρι να παραδώσουν και την τελευταία ρανίδα της αξιοπρέπειάς τους για να γλιτώσουν αυτό το ξύλο.
Ουέ σε όποιον διαμαρτύρεται.

Το ένδοξο δεξιό (παρα)κράτος έχει δημιουργήσει και διαρκώς τροφοδοτεί ένα μηχανισμό, τα έγκατα του οποίου, δεν μπορεί να διαχειριστεί. Την ελληνική αστυνομία. Οι ομάδες καταστολής γεμάτες με φασιστικά στοιχεία πολλές φορές έχουν λειτουργήσει σε συνεργασία με ακροδεξιές ομάδες για να "εκαθαρίσουν τους άπλυτους" και όχι μόνο. Κάτι που ανέδειξε σε μια περίπτωση που έβγαζε μάτια ο Ιός της κυριακής .

Θύματα έχουν υπάρξει πολλά.
Από τον Λαμπράκη και τον Πέτρουλα και άλλους μέχρι σήμερα. Τώρα την πλήρωσε ο Κύπριος φοιτητής και οι συλληφθέντες στο Σύνταγμα. Εκείνη την μέρα ήμουν κι εγώ εκεί νωρίτερα και γλίτωσα την σύλληψη από καθαρή τύχη. Μια βδομάδα έτρεμα.

Είναι απλά θέμα χρόνου.

Από το σαλόνι όλα φαίνονται πολύ μακριά. Οι φοιτητές, οι δάσκαλοι, οι κάθε είδους διαδηλωτές. Από το σαλόνι δεν φαίνεται ποιός φταίει. Από το σαλόνι αρκεί μια μολότοφ προβοκάτσια για να δικαιολογήσεις στην συνείδησή σου τα δακρυγόνα και το ξύλο στους διαδηλωτές. Από το σαλόνι δεν φαίνεται που έσκασε η μολότοφ και που έπεσαν τα δακρυγόνα.

Και σε ρωτάω φίλε Έλληνα συμπολίτη. Τι θα κάνεις για να πάνε φυλακή οι υπαίτιοι για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή που σήμερα έμειναν ατιμώρητοι. Τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα τα ξέρεις. Τον λόγο για τον οποίο έφαγε ξύλο μέσα σου τον ξέρεις. Τον λόγο για τον οποίο δεν πηγαίνουν φυλακή επίσης μέσα σου τον ξέρεις.

Για να δείρουν και εσένα άυριο. Αύριο που ο κόμπος θα σπάσει το χτένι και δεν θα σου μένει άλλη επιλογή από το να βγεις στον δρόμο. Να δεις επιτέλους πως είναι μια διαδήλωση έξω από το σαλόνι. Να διεκδικήσεις επιτέλους ενεργά αυτά που σου κλέβει το κάθε Βατοπέδι και ο κάθε Αλογοσκούφης. Τότε φίλε συμπολίτη Έλληνα αυτοί που αφήνεις σήμερα ελέυθερους γιατί δεν σε ενδιαφέρει και κοιτάς μόνο την πάρτη σου. Τότε αυτοι θα στείλουν εσένα στο νοσοκομείο και άλλοι θα σε βλέπουν από το σαλόνι τους και δεν θα αντιδρούν. Δεν θα αντιδρούν γιατί κι εσύ δεν αντέδρασες τότε που έπρεπε.

Η αδιαφορία σου φίλε συμπολίτη Έλληνα καταδικάζει και τους δυό μας σε ένα ζοφερό μέλλον. Κάνεις πολύ κακό, πάρα πολύ κακό σκεπτόμενος μόνο τον εαυτό σου. Αλλά δεν το καταλαβαίνεις. Δεν το καταλαβαίνεις γιατί βλέπεις ένα λόφο στα ακουπίδια και πιστεύεις οτι αν ανέβεις εκει πάνω θα είσαι καλύτερα από τους άλλους. Και όμως θα είσαι πάλι μέσα στα σκουπίδια.

Έτσι κυρ Παντελή;



2 σχόλια:

K@terin@ είπε...

καλημέρα ,
καιρό έχεις να ακουστείς , δεν θα συμμετάσχεις στις 7 αλήθειες?

ο φιλος του οικονομου είπε...

Έλα ρε Κατερίνα 4 μέρες δεν είναι τπτ.

Θα συμμετάσχω... έτσι για αλλαγή.

Τρέχω με την σχολή... γράφω σενάρια για κωμικά σκετσάκια... Ετοιμάζω και δεύτερο one piece parody... προλαβαίνω καμιά προπόνηση... διαβάζω το "Οκτώ"... έφερε χ και ο Βάζελος... επίκειται και η συνέχεια της ιστορίας πολύ σύντομα...

Όταν ποστάρω να φοβάσαι... όταν δεν ποστάρω μια χαρά πάνε τα πράματα.