Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Καλώς τα δεχτήκαμε

Μαζί με την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς ήρθε και το πρώτο 3-0.

Την Κυριακή παίξαμε με τον Πανιώνιο για το κύπελο και φυσικά χάσαμε. Ήταν όμως μια αναμενόμενη και επικοδομητική ήττα από πολλές απόψεις. Ο Πανιώνιος είναι έτσι κι αλλιώς ένα πρωτάθλημα πάνω από μας και πάει τρένο για άνοδο φέτος οπότε το μάτς ήταν μάλλον διαδικαστικό. Μάθαμε όμως τόσο εγώ όσο και η ομάδα ένα σημαντικό μάθημα.

Θα ξεκινήσω από την ομάδα, σήμερα είδαμε οτι εδώ είναι αντρικό δεν είναι παίξε γέλασε. Κάτι που εγώ το είχα δει πέρσυ αλλά οι άλλοι έρχονταν απο εφηβικό οπότε χρησίμευσε σαν εμπειρία.
Είδαμε ξανά οτι έχουμε πρόβλημα στην επίθεση, είδαμε οτι στην άμυνα/υποδοχή πάμε καλά,


Γένικα ήταν ένα πολύ δυνατό "επίσημο φιλικό", για τους περισσότερους ήταν η πρώτη φορά που έπαιζαν σε τέτοιο επίπεδο και τελειώνοντας ήμασταν όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα.


Τώρα τι έμαθα εγώ. Η αλήθεια είναι οτι δεν έμαθα κάτι καινούριο, κάτι που δεν υποψιαζόμουν δηλαδή. Πριν δύο χρόνια που ήμουν πάλι σε αυτή την ομάδα, είχα πει το εξής. "Για να παίξω εγώ, πρέπει κάποιος από τους άλλους να πεθάνει".
Εκείνη την χρονιά, ο προπονητής με κράταγε στον πάγκο πίσω από έναν παίχτη, παλιό της ομάδας, που μου έριχνε 2 πόντους και 10 κιλά, δεν είχε πατήσει ούτε σε μία προπόνηση και σε δύο αγώνες δεν ήρθε χωρίς να ειδοποιήσει καν. Δλδ είχε γραμμένη την ομάδα στα @@ του.
Και όμως, η θέση του ως βασικός ήταν αδιαμφισβήτητη. Εγώ που δεν έχανα προπόνηση, που νοιαζόμουν για την ομάδα, που μια φορά του έδωσα του μαλάκα την εμφάνιση μου γιατί ξέχασε τη δική του και είδα το ματς από την εξέδρα, έτριβα τον πάγκο και δεν έπαιρνα τις εμπειρίες που χρειαζόμουν.

Πέρσυ πήγα σε αντρική ομάδα, κάτι σαν τον Πανιώνιο, εκεί ο κόουτς δεν μπορούσε αντικειμενικά να με χρησιμοποιήσει αλλά τόσο αυτός όσο και οι άλλοι παίχτες μου έμαθαν βόλεϋ και όταν χρειάστηκε σε ένα παιχνίδι που χάναμε 2-1 με έβαλε μέσα, του κράτησα τις φάσεις που έπρεπε και το παιχνίδι το πήραμε.
Εγώ κρατάω οτι με εμπιστεύτηκε σε επίσημο και κρίσιμο παιχνίδι ενώ οι πιθανότητες να του παίξω ήταν ελάχιστες.

Φέτος η περσινή ομάδα έκανε πολλές μεταγραφές και δεν χώραγα στο ρόστερ, οπότε αναγκαστικά ξαναπήγα στην προηγούμενη. Αφού φυσικά ο προπονητής με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει οτι θα κατεβάσει αντρικό και μου είχε πει οτι θέλει να έρθω. Πήγα κι εγώ λοιπόν, με την πεποίθεση πως ο,τι έμαθα πέρσυ θα φανεί και οτι θα παίξω επιτέλους βασικός ή αν όχι βασικός μια ενεργή λύση από τον πάγκο.

Στο ματς της Κυριακής, που ξαναλέω ήταν ένα "επίσημο φιλικό", πόσο λέτε οτι έπαιξα;
Όχι έναν, όχι δύο, αλλά τρείς ολόκληρους πόντους. Ξεδίπλωσα το ταλέντο μου και ο προπονητής έβγαλε συμπεράσματα. Ρε δεν γα....ομαστε λεω γω.

Ενδεικτική είναι η παρακάτω φάση.
Το σκόρ είναι δεκακάτι - εικοσιτέσσερα στο τρίτο σετ και με σηκώνει από τον πάγκο, κρύο και με βάζει στον διαγώνιο. Σε θέση που δεν έχω παίξει ποτέ. Γίνεται η φάση, βαράει ο δικός μας τρώει μπλόκ, λήγει το παιχνίδι. Φωνές, χαιρετούρες, "μπράβο παιδιά", "καλή χρονιά", "ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος", "τα δέοντα στην κυρία σας" κλπ, ούτε την ακούμπησα την μπάλα.


Έπρεπε να πετάξω τα παππούτσια μου και να σηκωθώ να φύγω.
Έχω δεί παίχτη να το κάνει για λιγότερο σοβαρή προσβολή.
Είμαι τακτικός στις προπονήσεις. Ερχόμουνα ακόμα και μέσα στην εξεταστική. Προσπαθώ πάντα τα μέγιστα.
Γιατί με μεταχειρίζεσαι έτσι;
Δεν μου αξίζει φέτος ο πάγκος κόουτς, γιατί δε με βάζεις ούτε σε αυτό το παιχνίδι, γιατί με κοροϊδεύεις στα φιλικά, γιατί δε με δοκιμάζεις να δεις αν είμαι καλύτερος; Κόουτς είσαι πολύ λάθος. Έχεις trust issues και τα πληρώνω εγώ.


Φέτος έτσι θα πάει η χρονιά. Εγώ θα συνεχίσω όσες προπονήσεις μου επιτρέπει η σχολή και θα πηγαίνω στους αγώνες για να μην τρελαθούν οι δύο κεντρικοί, που είναι και τρίτη λυκείου και έχουν και διαβάσματα. Και θα τους βυσματώσει ο κόουτς να είναι πάντα εκεί αν δεν έχει τον χρυσό παγκίτη που γράφει εδώ για ρεζέρβα.

Και μιας και αναφέρθηκε αυτό, να σου κάνω άλλη μια ερώτηση ρε κόουτς. Ξέρεις οτι οι δύο κεντρικοί που βάζεις είναι τρίτη λυκείου. Τις κυριακές που είναι οι μισοί αγώνες αυτοί θα γράφουν διαγωνίσματα και μπορεί σε κάποιον μακριά εκτός έδρας να μην έρθουν.
Πως θα με βάλεις μέσα χωρίς ούτε 5 λεπτά παιχνίδι στα πόδια μου; Θα περιμένεις από μένα να αποδώσω στον αγώνα όταν δεν μου έχεις δώσει ούτε 5 λεπτά παιχνιδιού; Έτσι και κάνω μαλακίες θα φταίω;

Είμαι πολύ στενοχωρημένος για το πως εξελίσονται τα πράγματα. Έχω φέτος ένα εξαμηνο αγγούρι και θα τρέχω να προφτάσω τις προπονήσεις. Θα πετάω το Σάββατο ή την Κυριακή μου για να τρίβω έναν πάγκο που γράφει πάνω "είσαι μαλάκας". Δεν μπήκα σε ομάδα 5χ5 με τους φίλους μου για αυτές τις προπονήσεις. Τόσες συνελεύσεις και τόσες εξόδους θα χάσω γι αυτές τις προπονήσεις.

Και σε αντάλλαγμα τι; Τίποτα...

Υπάρχει όμως κάτι κόουτς που δεν το ξέρεις και δεν το ξέρεις γιατί δεν βλέπεις. Τρία χρόνια τώρα βελτιώνομαι συνέχεια. Αν συνεχίσω έτσι σε δύο χρόνια θα με παρακαλάς να έρθω να παίξω κόουτς. Αλλά θα με βλέπεις που θα σε βαράω στον πρώτο από απέναντι.

2 σχόλια:

Tzeve είπε...

παράγοντα καλημέρα...

σε λέω παράγοντα γιατί η σχέση σου με το βόλεϋ με τις συνθήκες που περιγράφεις θα σε καταλήξουν εκεί.

Το φιλαράκι μου που λες...ξεκίνησε από τους Νέους Βύρωνα πριν καμιά 14αριά χρόνια...

Οι Νέοι λοιπόν τον ανέδηξαν και περίπου στα 21-22 του πήρε μεταγραφή στο Παγκράτι που έπαιζε Α1.

Μισθός κανά 1000ρικο και έπαιζε σύνολο κανά 5λεπτο στον αγώνα...κάθε χρόνο βελτιωνόταν και κάθε χρόνο τα ίδια...

ώσπου έφτασε η στιγμή λόγω τραυματισμών των άλλων και για να μπορεί να παίζει...να γίνεται μία διαγώνιος (θέση του) και μία κεντρικός...το οποίο όπως και αντιλαμβάνεσαι του προκάλεσε και τραυματισμούς...

και περνάγαν οι μήνες και τα χρόνια και αφού του χρωστάγαν λεφτά που δε πήρε ποτέ και ας ήταν και από τους χειρότερα αμειβόμενους, πήγε στην Α2 όπου βρήκε μία θέση σε αυτό που αγαπάει...στα 27 του και τώρα 29...

έχοντας χάσει όμως πολλά χρόνια άσκοπα σε πρόσωπα και καταστάσεις που τον εκμεταλευτήκαν και δεν αξιοποίησαν...

θεωρώ πώς πιθανώς έχεις καεί από τον συγκεκριμένο προπονητή και ομάδα και θα πρέπει να αναζητήσεις τις τύχες σου αλλού...

ο φιλος του οικονομου είπε...

χαχαχαχαχα

παράγοντας δεν λες τπτ...
μετά τον πάγκο είναι ο έφορος, μετά τον έφορο ο παράγοντας έτσι;

Το φιλαράκι σου από ότι ακούω το βυσμάτωσαν και ήταν και καλός παίχτης για να παίζει Α1

Το μόνο σίγουρο είναι οτι αν ο προπονητής με κρατήσει πάγκο φέτος, δεν θα με ξαναδεί. Αυτό με υπογραφή.

Τώρα όμως δεν μπορώ να κάνω πολλά πράματα. Αυτό που θα κάνω είναι αφού τελειώσουν οι αγώνες οι δικοί μας και της περσυνής ομάδας, θα πάω εκεί για προπονήσεις.

Μετά θα βρω μια άλλη ομάδα (έχω μια στο μυαλό μου) και θα δοκιμάσω εκεί. Έχω μεράκι και διάθεση να παίξω βόλεϋ και πιστεύω πως τελικά αυτό θα φανεί.