Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Όχι τώρα ρε Αρτέμη...

Υποσχέθηκα πόστ σχετικά με εκπτωτικές διαδικασίες σε μπλούζες γιατρών και στην ανάλυση της ψυχολογίας του πρωτάρη ψεύτη... Θα το κάνω αλλά όχι τώρα... Τώρα έχει άλλο.

θα ακούσετε κάποιους σοφούς να λένε οτι "ότι όποιος δεν διεκδικεί με όλες του τις δυνάμεις αυτό που θέλει... δεν το αξίζει".

Σωστό; Μάλλον σωστό. Τι σκατά σοφοί θα ήταν άλλωστε.
Αν κάτι δεν το διεκδικήσεις δεν το παίρνεις. Μαζί σου ως εδώ Αρτέμη.

Το "θέλω" είναι μια ανάγκη ανθρώπων και ζώων μαζί. Και οι άνθρωποι θέλουν και τα ζώα θέλουν. Και οι άνθρωποι διεκδικούν και τα ζώα διεκδικούν... and may the best dwarf win.
Και εδώ σε ακολουθώ Αρτέμη.

Οι σοφοί όμως μίλησαν... και δεν παίρνουν τα λόγια τους πίσω. Μόνο ο δυνατότερος διεκδικητής τρώει. Βλέπετε τι χαμός γίνεται στο Σκάι για το φαγητό. Παίρνει ο πάνθηρας ένα μπούτι γαζέλα και τρείς τον κυνηγάνε. Νυχιές, γρυλίσματα, φωνές, απειλές, τραμπούκοι, δικηγόροι... και γαμώ τους τσακωμούς μιλάμε... αξίζει να τους γράψεις να τους βλέπεις, σαν το ματς με τον Άγιαξ. Αν και βάζελος σε πιάνω φίλε Αρτέμη.

Και πάνω που έχει ξεφύγει από τους δύο ο πανθηράς μας, του πετιέται ο τρίτος από τα δεξιά, του τραβάει μια στην μούρη και πάει και το μπούτι, πάει και η μόστρα. Θρίαμβος Αρτέμη... Θρίαμβος για τον άλλον. Είναι ο δυνατότερος διεκδικητής.

Φυσικά δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι, όπως προβοκατόρικα έκανα πριν. Δεν είναι ζώα οι άνθρωποι. Το κβαντικό κενό τους προίκισε με ανώτερη νόηση και την ελευθερία να την χρησιμοποιούν με χιλιάδες ύπουλους τρόπους ωστε να εξοντώνουν τελείως τους αντιπάλους, όχι μόνο να τους κλέβουν τα μπούτια. Γιατί σοκάρεσαι ρε Αρτέμη;

Δεν είναι άνθρωποι αυτοί; Ναι μάλλον δεν είναι. Ζώα είναι. Σύμφωνοι.
Αλλά εδώ τι λένε οι σοφοί; "Με όλες του τις δυνάμεις..." λένε. Με όλες του τις δυνάμεις αν θέλει να του αξίζει. Εδώ σε έχασα Αρτέμη...

Δηλαδή οι σοφοί είναι αμοραλιστές; Αυτό μου λες Αρτέμη; Γιατί ο άνθρωπος ξεχωρίζει απ' το ζώο στην σφοδρότητα της διεκδίκησης. Αυτό λέγεται ήθος. Και αν οι σοφοί μου λένε άλλα, τότε θα διαφωνίσω. Τοποθετήσου Αρτέμη.

Δεν μιλάς. Δεν μιλάς Αρτέμη και ανησυχώ... Ανησυχώ γιατί αν δεν μου την δείξεις εσύ την διαχωριστική γραμμή τώρα, τότε τα ίδια θα λέμε (με περισσότερο κυνισμό και κακία) και σε δέκα χρόνια από τώρα. Και τότε θα είναι αργά Αρτέμη. Θα μας έχει πάρει η μπάλα.

Υγ: Κάποιοι άλλοι σοφοί λένε οτι "οι μεγάλοι άνδρες ξέρουν να αναγνωρίζουν την ήττα τους". Φάσκουν και αντιφάσκουν μου φαίνεται οι σοφοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: