Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Αναμόρφωση ΤΩΡΑ


Αναπαράγω πρακτικά τα post του inaro

Ανάλυση του Κούλογλου για έναν "προαναγγελθέντα θάνατο..." από http://www.tvxs.gr/v1049

Ηταν ζήτημα χρόνου να συμβεί. Ηδη δυό χρόνια πριν, οι γιατροί που περιέθαλπταν τους τραυματίες στις φοιτητικές διαδηλώσεις προειδοποιούσαν ότι κατά τύχη δεν είχαμε θρηνήσει θύματα. Τα γκλομπ που κρατούσαν τα «ακούνητα στρατιωτάκια» του κ.Πολύδωρα είχαν προσγειωθεί στα κεφάλια των φοιτητών μερικά εκατοστά πιο πέρα από το σημείο που θα προκαλούσε το θανάσιμο πλήγμα.

Από τότε η κατάσταση χειροτέρευσε. Οι θύτες, από τους βασανιστές του αστυνομικού τμήματος στην Ομόνοια μέχρι τους τραμπούκους αξιωματικούς της ζαρντινιέρας στην Θεσσαλονίκη, αθωώνονται ή πέφτουν στα μαλακά. Τα θύματα, όπως ο Κύπριος φοιτητής στην υπόθεση της ζαρντινιέρας, παραπέμπονται σε δίκες από μια Δικαιοσύνη που όχι μόνο τυφλή δεν είναι αλλά αλλοιθωρίζει μονίμως προς την εξουσία.

Χθές άκόμη, μερικές μόνο ώρες πριν από το θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου Αλέξη στα Εξάρχεια ένας μετανάστης - από τους εκατοντάδες που συνωστίζονται καθημερινά στη Πέτρου Ράλλη για να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής - είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο τραυματισμένος από αστυνομικούς. Μερικές εβδμάδες πριν, ένας ακόμη είχε χάσει τη ζωή του. Απλώς χθες το βράδυ είχε έρθει και η σειρά ενός Ελληνα.

Θα χυθεί πολλή μελάνη για τα αίτια και τις συνθήκες του χθεσινού προαναγγελθέντος θανάτου. Η αστυνομία ήδη υποστηρίζει ότι οι άνδρες της είχαν δεχθεί επίθεση. Αυτόπτες μάρτυρες επμένουν ότι πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν σκοτώνεις ποτέ ένα 16χρονο αγόρι.

Σήμερα στο αστυνομικό σώμα υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που θα ήθελαν να λειτουργούν σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο. Αντίθετα όμως με ότι συμβαίνει στις άλλες ευρωπαικές χώρες, δεν έχουν εκπαιδευθεί για να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις που απαιτούν ψυχραιμία και γνώσεις ψυχολογίας. Σιγά να μην τους εκπαίδευε η σημερινή κυβέρνηση που σε λιγότερα από 5 χρόνια έχει διαλύσει και όσα κουτσά στραβά λειτουργούσαν στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας.

Ως συνήθως, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να χειρισθεί το θέμα επικοινωνιακά. Αυτό εξυπηρετούν και οι παραιτήσεις των Παυλόπουλου - Χηνοφώτη που δεν έγιναν δεκτές από τον πρωθυπουργό. Οπως και στη περίπτωση των φοιτητικών διαδηλώσεων δύο χρόνια πριν, θα προσπαθήσει να συσπειρώσει τη σιωπηρή πελιοψηφία, προβάλλοντας τους απαράδεκτους βανδαλισμούς στην Ερμού και στις άλλες περιοχές της Αθήνας.

Το θέμα είναι ότι σε δύο χρόνια πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Οι αντιδράσεις για την χθεσινή δολοφονία που επεκτάθηκαν αμέσως σε όλη την Ελλάδα, υποδηλώνουν μια βαθύτατη κοινωνική δυσφορία και αγανάκτηση που σιγοβράζουν. Το γεγονός ότι υπάρχει ένας νεκρός δυναμιτίζει την ήδη υποτυπώδη λειτουργία της Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης. Θα πάρει καιρό για τη κυβέρνηση να μαζέψει τα πράγματα. Εκτός και αν το χθεσινό τραγικό περιστατικό δεν αποτελεί παρά την προαναγγελία του δικού της αναμενόμενου θανάτου.

Στέλιος Κούλογλου

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν ωστε να κλείσει αυτός ο κύκλος βίας;
Η μία δολοφονία θα φέρει άλλη. Και σε λίγο καιρό, δεν ξέρω αν θα ναι μήνες, μέρες η χρόνια... θα ξανακούσουμε για νεκρό σε συμπλοκή αστυνομικών με αναρχικούς ή κουκουλοφόρους ή διαδηλωτές ή απλά πολίτες...

Και ο νεκρός μπορεί να είναι και αστυνομικός, όπως παραλίγο να συμβεί πριν κάποιους μήνες στο Ελληνικό. Αυτή την στιγμή ετοιμάζεται η επόμενη δολοφονία.

Ο νεκρός είναι πάντα νεκρός...

Υιοθετώ λοιπόν κι εγώ τα αιτήματα αυτά, με στόχο την εκ θεμελίων αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ και την ελπίδα οτι μια μέρα, θα βλέπω τον αστυνομικό στο Σύνταγμα και αντί να με ψεκάζει χημικά, θα πορευόμαστε μαζί για κάτι καλύτερο...

  • Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
  • Να διαλυθεί ΤΩΡΑ το σώμα των ΜΑΤ και των Ειδικών φρουρών
  • Να παραπεμφθούν ΤΩΡΑ στην δικαιοσύνη οι Δολοφόνοι αστυνομικοί, οι φυσικοί και πολιτικοί τους προϊστάμενοι
  • Να αφεθούν ελεύθεροι ΤΩΡΑ όσοι έχουν συλληφθεί χθες και σήμερα από τα ΜΑΤ και την Αστυνομία
  • Να καταργηθούν τώρα οι θέσεις αστυνομικών φρουρών υψηλών προσώπων
Αποχή και απεργία σε όλα τα σχολία και εκπαιδευτικά ιδρύματα
Πανελλήνια Απεργία όλων των εργαζομένων
Αγώνας μέχρι τέλους!!!

4 σχόλια:

Tzeve είπε...

δε μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά...

μετά την δολοφονία του παιδιού..στα εξάρχεια έσκασαν μύτη οι Χρυσαυγίτες...

το σχέδιο καλά κρατεί...και βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη...

αυτή τη στιγμή τα 700 ευρώ χτυπάνε τα 800...και όλοι οι υπόλοιποι εξαγριώνονται από τους βανδαλισμούς...

είναι στραβός ο δρόμος που αρμενίζουμε...

μέσα σε 3 βδομάδες 2 φίλοι μου έμειναν άνεργοι από Τράπεζες οι οποίες πήρανε το πακέτο των 28 δις...

στην δωρεάν Παιδεία...κάθε ελληνική οικογένεια χρεώνεται για να πάει να μορφώσει τα παιδιά της στα φροντιστήρια...για να μείνουν άνεργοι μετά ή στη καλύτερη να λαμβάνουν 700 ευρώ με 12 και 14 ώρες εργασίας...

οι τζαμάδες σήμερα κιόλας αφήνουν χαρτάκια στα μαγαζιά...οι αλλοδαποί έχουν ρημάξει όλα τα καταστήματα στο κέντρο...η νεολαία θρηνεί και αγωνίζεται για το μέλλον της...

αλλά....


για πιο μέλλον μιλάμε...

εάν ήμασταν όλοι στους δρόμους όταν τα παιδάκια στα Τέμπη έχασαν τη ζωή τους από την έλειψη του κράτους...όταν αλλοδαποί σκοτώνονται και εξευτελίζονται μπροστά στα μάτια μας...και δε κάνουμε τίποτα...

όταν...όταν...όταν....

πολλά περιστατικά που δεν είναι μεμονωμένα...τα ανάφερεις και εσύ

έχω φίλη ειδική φρουρό...και αρνούμαι να τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι...

γιατί και αυτή έχει τις ίδιες ανησυχίες με μένα...προσπαθεί να ζήσει ένα καλύτερο αύριο...

είναι και αυτή θύτης και θύμα...

όπως όλοι μας...

δεν είμαι σίγουρος όμως με τη νοοτροπία της λεηλασίας...μήπως χάνουμε το νόημα;;;

Η κοινή γνώμη...θα ξεχάσει γρήγορα τον αλήτη...και τον Αλέξη...και θα ζητάει πάλι την Αστυνομία...ένας Αστυνομικός σε κάθε γειτονιά...για να αισθανόμαστε ασφαλείς...

αυτό είναι το σχέδιο...

γιαυτο και καίγεται η Αθήνα...

ο φιλος του οικονομου είπε...

Για όλα αυτά που λες... για την ανεργία, τα χρέη και την εξαθλίωση που υπάρχει και που έρχεται κατεβαίνουμε στους δρόμους...

Και ως κατέβασμα στους δρόμους δεν εννοώ φυσικά αυτό που γίνεται τώρα και καίγονται μαγαζιά και κτίρια... αυτό είναι το επικοινωνιακό παιχνίδι των δελτίων ειδήσεων, που όταν τελειώσουν μαζί τους θα σβήσουν και οι φωτιές (και μεταφορικά και κυριολεκτικά).

Κατέβασμα στον δρόμο εννοώ πχ την πανελλαδική πορεία της Τετάρτης... εκεί θα φανεί η αντίδραση μας.

Τώρα γιατί δεν κατέβηκε κανείς στους δρόμους για τα παιδιά στα Τέμπη. Και για όσα άλλα. Θα έπρεπε... αλλά άνθρωποι είμαστε, δεν έχουμε απεριόριστες αντοχές.
Αυτό το περιστατικό ξεχωρίζει από τα άλλα γιατί ένας εκπρόσωπος του νόμου και του κράτους, υποτιθέμενος προστάτης, δολοφόνησε εν ψυχρώ.

Όσο για την φίλη σου, την ειδική φρουρό, δεν αμφιβάλλω οτι θα υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι, άνθρωποι που θα στέκουν στα λογικά τους και θα έχουν ανησυχίες και όνειρα στην αστυνομία.

Αλλά αυτή την στιγμή η ΕΛΑΣ σαν σύνολο λειτουργεί σαν τα σκυλιά στο ανθρώπινο ανάλογο της φάρμας των ζώων. Και θέλει ριζική αλλαγή. Η κατάργηση των ειδικών φρουρών και των ΜΑΤ, καθώς και άλλα, είναι απαραίτητη.

Δεν ζητώ να απολυθούν, είμαι σίγουρος οτι η φίλη σου ως σοβαρό άτομο μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από μια άλλη θέση. Καθώς και όσοι άλλοι από αυτούς δεν είναι ελεύθεροι σκοπευτές.

Τέλος, σαφώς και το να καεί η Αθήνα είναι μέρος του σχεδίου. Να συσπειρωθεί κάθε συντηρητικό και αντιδραστικό στοιχείο και να απαιτήσει τελικλά την πολυπόθητη "ομαλότητα".

Είδες όταν θέλει η ΕΛΑΣ. Μπαχαλότερη των μπάχαλων.

Skouliki είπε...

εγω εχω να πω οτι ειμαστε ολοι θυτες και θυματα και μεσα στον πονο ολων

καποιοι μαλακες μιλανε για στατιστικα στοιχεια

ο φιλος του οικονομου είπε...

Τι στατιστικά δηλαδή?