Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Πρόσφατα όπως ξέρετε ετελέσθη η τελετή στην οποία ο Άδωνις πήρε για γυναίκα του την Ευγενία.

Δεν διαλέγω τυχαία να αναφέρω, έστω και καθυστερημένα, το γεγονός γιατί παρουσιάζει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον και μπορεί μετά από μελέτη να μας ανοίξει τα μάτια για άγνωστες ως τώρα αλήθειες.

Η Ευγενία πριν γνωρίσει τον Άδωνι ήταν, είτε το θέλουμε είτε όχι πρότυπο σύγχρονης γυναίκας.

Έξυπνη
Ανεξάρτητη
Μορφωμένη
Φιλόδοξη
Παρολίγο όμορφη
Χωρισμένη

Δεν είναι ένα χαζό μοντέλο το οποίο ορέγεται το πλήθος.
Δεν είναι μια όμορφη νέα κοπέλα που θα μπορούσε να υποκύψει στην αφέλεια και στον ενθουσιασμό της
Δεν είναι ούτε μια καλοδιατηρημένη πενηντάρα, γοητευτική αλλά περασμένης μόδας.
Είναι ένα πολύ σπάνιο δείγμα αντάξιο των μεγάλων γυναικών της ιστορίας. Ένα κομμάτι της εκλεκτής αυτής αφρόκρεμας που μια ματιά αρκεί για να ξεχωρίσεις οτι θα αλλάξει τον κόσμο.

Μια τέτοια γυναίκα είναι σε θέση να διαλέξει οποιονδήποτε για άντρα της. Και όμως, επέλεξε τον Άδωνι. Για βδομάδες με ταλαιπωρούσε αυτή η σκέψη. "Γιατί τον Άδωνι;". Ένιωθα οτι στον πραγματικό λόγο αυτής της επιλογής βρίσκεται αυτό που θέλουν οι γυναίκες.

Τι έχει ο Άδωνις που δεν έχουν οι άλλοι άντρες;

Έχει εξουσία. Αλλά όχι τόση όσο ο πρωθυπουργός και ούτε κατα διάνοια τόση όση κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας ή μεγαλοβιομήχανος. Δεν τον διάλεξε γι αυτό.

'Εχει λεφτά. Από τα βιβλία του πρέπει να βγάζει μπόλικα. Αλλά και πάλι ισχύει το ίδιο με πριν

Έχει την πιο τσιριχτή φωνή. Έλα τώρα σοβαρέψου.

Έχει λέγειν. Η αλήθεια είναι οτι η ευφράδεια του Άδωνι είναι κάτι το σπάνιο αλλά από μόνη της είναι αρκετή για να καθηλώσει μια Ευγενία Μανωλίδου; Μάλλον όχι.

Έχει γνώση των αρχαίων (λέμε τώρα). Το ίδιο όμως έχουν και πολλοί φιλόλογοι και πολλοί καθηγητές πανεπιστημίου, οι οποίοι έχουν και κύρος στην κοινωνία. Θα μπορούσε να παντρευτεί τον Μπαμπινιώτη.

Όσα προτερήματα του Άδωνι και να απαριθμήσουμε και πάλι θα βρούμε οτι δεν είναι αρκετός για να πείσει την Ευγενία να τον παντρευτεί. Τι έγινε στ' αλήθεια λοιπόν;;;

Εδώ είχα φτάσει σε τέλμα και χρειάστηκε μια ενόραση(μια συζήτηση με τον πρόεδρο) για να βρώ την έξοδο... Δεν τον επέλεξε αυτή... Αναγκάστηκε...

Στις αρετές του Άδωνι παραπάνω είχα πάρει πολύ ελαφριά την συχνότητα της φωνής του. Κάτι στην μοναδική στο ζωικό βασίλειο συχνότητα αυτή ήταν το κλειδί για το μυαλό της Ευγενείας. Μια του λέξη και τέλος. Η Ευγενία ήταν για πάντα δικιά του.

Φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να μάθουμε αν μελετήσουμε επιστημονικά αυτή την αλληλεπίδραση. Πόσα μυστικά χρόνια κρυμμένα για τον άνθρωπο μπορεί να φανερωθούν, και πόσα μπορεί να χαθούν για πολλά πολλά χρόνια ακόμη αν πετάξουμε αυτή την ευκαιρία.

5 σχόλια:

Soulis Sketos είπε...

Η απουσια του προεδρου απο τα blog-ικα δρώμενα τωρα εξηγειται! Αναλυσεις επι αναλυσεων στο τηλεφωνο για την πολυδιαστατη φυση της Γυναικας (Ευγενειας Μανωλιδους).

ο φιλος του οικονομου είπε...

Ο πρόεδρος σπάει την σιωπή του όποτε θέλει αυτός Τάσο. Ποτέ δεν λείπει πραγματικά. Να το θυμάσαι αυτό.

Soulis Sketos είπε...

Κατι σαν τον Κωστα Πρεκα ενα πραμα

me είπε...

ειδες για να εισαι μικρος???
Λοιπον.ο Αδωνης ειναι ενας αντρας αυτοδημιουργητος (εξαιρετικα σπανιο για Ελληνα,πρεπει να παραδεχτεις.Βαλε κ που πλεον εδς θεωρουμε αυτοδημιουρητο αυτον που εχει παρανομησει κλεψει κ κανει συναλλαγες σκοτεινες κ υποπλτες,τελος παντων)
αγαπαει τα παιδια της σαν δικα του παιδια (πραγμα επισης πιο σπανιο για Ελληνα που εχει απο πισω τη μανουλα να οριεται : 'που θα την παρεις αυτην να ταϊζεις κ τα παιδια της???)
την αγαπαει κ τη σεβεται γι αυτο που ειναι κ δεν τον πειραζει που ειναι ενδεχομενως πιο επιτυχημενη κ πιο αστραφτερη απο αυτον.Τουλαχιστον εγω αυτα τα συμπερασματα εβγαλα,διαβαζοντας ανελιπως τα ταμπλοιτς.
Κ δε ξερω καμια γυναικα με λιγο μυαλο στο κεφαλι της που δεν θα τον παντρευονταν αγαπητε μου μικρε αθωε φ.τ.ο.
Εχεις τα φιλια μου

ο φιλος του οικονομου είπε...

Ομολογώ ότι με μπέρδεψες me.
Βασικά δεν κατάλαβα αν μιλάς σοβαρά ή κανεις πλάκα.

Το δικό μου πόστ πάντως πλάκα έκανε. Αν ήθελα, που γιατί άλλωστε, να κάνω κριτική στο ζεύγος θα έλεγα άλλα, πιο πραγματικά γεγονότα.