Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

... είναι ΛΑ

Γενικά επειδή είμαι μικρός ακόμα έχω μια ανοσία στις κρίσεις ηλικίας του τύπου "πω πω κοίτα πόσα χρόνια πριν τι κάναμε/τι ράναμε/τι τρώγαμε/τι λέγαμε" και πάει (κ)λαίγοντας αλλά αυτή την φορά με έπιασε.

Προηγουμένως είχα διαβάσει αυτή (την δεύτερη κατά σειρά) ανάρτηση με την υποθετική συνέντευξη από την Παρασκευούλα, που έχει αφήσει μια και καλή το κουτί κάτω από το κρεβάτι.

Η Παρασκευούλα που το '87 ήταν δεν ήταν 6-7 χρονών σήμερα θα ναι 27-30. Θα λέγεται Βούλα, Βίκυ ή απλά και μόνο Παρασκευή. Μπορεί να έμαθε πιάνο, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, σκέιτμπορντ, βόλεϋ, μπαλέτο, γκραφίτι, κοσμολογία. Μπορεί να έδωσε πανελλήνιες με το σύστημα Αρσένη, μπορεί και με δέσμες. Μπορεί να μπήκε στο Πανεπιστήμιο. Μπορεί και να αποφοίτησε. Μπορεί να μην την ενδιέφερε καν και να ακολούθησε κάτι άλλο.
Το ίδιο με λίγη καθυστέρηση κι εγώ.

Μόνο που για τόσα χρόνια είχα ξεχάσει του κουτιού τα παραμύθια, που έβλεπα σε επαναλλήψεις. Είχα ξεχάσει τις ατάκες του Ρούχλα, είχα ξεχάσει το τραγουδάκι... καλά αυτό δεν το είχα ξεχάσει.

Ανησυχώ γι αυτό. Ανησυχώ γιατί με την αρρωστημένη μου φαντασία μαντεύω οτι σε κάμποσα χρόνια από τώρα, που λίγο λίγο θα έχω τρελάνει τον εαυτό μου τελείως και ανεπιστρεπτί. Καθώς θα έχουν χώσει τον πενηντάρη, ασπρομάλη Φίλο του Οικονόμου στην ψηφιακή κλούβα για να τον πάνε στο site του τρελάδικου. Θα κολλήσω την μούρη μου στα κάγκελα και θα φωνάζω...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΥΧΛΑΣ;;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΥΧΛΑΣ;;

και δεν θα θυμάμαι την απάντηση!

3 σχόλια:

μ είπε...

Οεο;;;

Τί κάνει αυτή η Παρασκευούλα όντως; Πού χάθηκε αυτό το κορίτσι; Παρασκευούλα αν μας ακούς πες ένα γεια! Μαζί μεγαλώσαμε!

Από τη διπλανή κλούβα θα σου φωνάζω:
- Λα είναι, Λα!

me είπε...

Jesus!τι ψυχεδελικο ποστ ηταν αυτο!!!

ο φιλος του οικονομου είπε...

Έψαξα εκτενώς στο internet Μάνο και πέρα από του κουτιού τα παραμύθια δεν βρήκα τίποτα άλλο που να συνδέεται με αυτήν.

Μαζί μεγαλώσαμε δεν λες τίποτα. Χθες έβαλα και ξαναείδα ένα επισόδειο. Έτσι για το γαμώτο.

Ωραία, αν μας βάλουν στο ίδιο κελί με άλλον ένα τρελό και δύο τρελές να κάνουμε αναβίωση της σειράς.

Psyche!