Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Η γρίπη των κύκνων

Χρυσός κανόνας επιβίωσης "μόνος στο σπίτι"
"Το καλοκαίρι φοράμε ρούχα ΜΟΝΟ όταν είναι απολύτως απαραίτητο"
Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τον ιδρώτα και κατ' επέκταση το πλύσιμο, την εξάντληση των αποθεματικών σε σώβρακα, κάλτσες, φανέλες και ρουχισμό γενικά, καθώς και την επαφή με άλλους ανθρώπους.

Πριν με πείτε περίεργο διευκρινίζω οτι στο 97.4 % των αναγνωρισμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης η βασική αιτία μόλυνσης ήταν η επαφή με άλλους ανθρώπους (στο 1.7% με χοίρους και στο υπόλοιπο 0.9% με αστυνομικούς). Η επαφή* λοιπόν με άλλους ανθρώπους είναι επικίνδυνη και επιστήμονες** συνιστούν την κατά το δυνατόν αποφυγή της, ιδιαίτερα τους φθινοπωρινούς μήνες.

Τα μέχρι τώρα γνωστά συμτώματα της νόσου, όπως αναφέρονται από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, είναι πολύ υψηλός πυρετός, δύσπνοια, ακατάσχετη πείνα, τάση για δάγκωμα των διπλανών σου και νοσταλγία για την εποχή που η βία έλυνε όλα τα προβλήματα. Για την ακρίβεια άρθρο στην Washington Post αναφέρει οτι τα ονόματα "γρίπη των χοίρων" και "νέα γρίπη" δεν δόθηκαν από την επιστημονική κοινότητα αλλά από εταιρεία μάρκετινγκ. Η πρώτη πρόταση ήταν "γρίπη που θα μας κάνει όλους ζόμπι και θα φέρει το τέλος του κόσμου ή αν αυτό δεν συμβεί πολλά πολλά ωραία λεφτά στις φαρμακευτικές" που είχε προτείνει η σύμβουλος για ιατρικά θέματα του ΟΗΕ.

Οι αντιδράσεις σε αυτές τις καινούριες εξελίξεις διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Στην Μεγάλη Βρετανία η Βασίλισσα κούνησε ανήσυχα το χέρι της καθώς μεταφερόταν με άμαξα στο G8***. Στις Ηνωμένες Πολιτείες εμβολιάζονται ήδη με ιδρώτα του Ομπάμα, στην Κίνα δουλεύουν μέχρι θανάτου, στην Παλαιστήνη οι άνθρωποι φτερνίζονται στα μπλόκα, στην Γκάμπια δεν έχουν τηλεόραση και στην Ελλάδα ο Αβραμόπουλος δήλωσε αφενός οτι έχει σχέδιο και αφετέρου οτι αυτό θα επικαιροποιείται.

Πολύ πιο χαλαρές οι αντιδράσεις στα νησιά Γκαλαπάγκος και στην Ιρλανδία οπου η μπύρα έχει θεραπευτικές ιδιότητες

"Η ΓΡΙΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ"

Δήλωσαν οι μεγιστάνες των φαρμάκων Μπάξτερ και Γκλάξο ενώ προσέθεσαν, "οι σφαίρες που θα φάτε αν πλησιάσετε τις αποθήκες μας θα το κάνουν". Με συμπληρωματικές τους δηλώσεις θέλησαν να διευκρινήσουν οτι λέγοντας "σφαίρες" εννοούν ζαχαρωτά και οτι σε καμία περίπτωση η δήλωσή τους δεν αποτελούσε απειλή προς τους πολίτες. Η παρανόηση οφείλεται στην κόποση των δύο ανδρών από τους δέκα εμβολιασμούς στους οποίους υποβάλλονται καθημερινά.


Αυτά μας δίνει το μέχρι σήμερα ρεπορτάζ. Την Δευτέρα θα φύγω για 7 μέρες και θα γυρίσω τις πρωτεύουσες της Τσεχίας, Αυστρίας και Ουγγαρίας και θα σας αναφέρω ότι στοιχεία προκύψουν και από εκεί.


* Πρώτου και δεύτερου τύπου. Για την τρίτου τύπου θα κάνει διάλεξη ο πρόεδρος στις 3 Αυγούστου στο αμφιθέατρο 1 της ΣΗΜΜΥ και θα ξεκαθαριστούν οι όποιες απορίες.

** Οι περισσότεροι εκ των οποίων φοίτησαν εσωτερικοί σε κολέγια του εξωτερικού

*** τη σύσκεψη όχι το τετράγωνο

5 σχόλια:

μ είπε...

Μα ένα καλό να'χουν αυτοί οι μπάτσοι πια;;; ΈΝΑ;;;;;

Οι Μπάξτερ και Γκλάξο δεν έχουν την καλύτερη άποψη για σένα. Πλέον. Έπρεπε να στο πω για να πάρεις τα μέτρα σου (δεν εννοώ κάτι μακάβριο με τα μέτρα, για προφύλαξη μιλάω).

Καλό ταξίδι λοιπόν, να επιστρέψεις με περισσότερες πληροφορίες σαν κι αυτές που μας παρέθεσες σήμερα.
;)

Street fighter είπε...

Ασχετο, αλλα αν γυρισεις τις πρωτευουσες με τη σειρα που τις ειπες, οι 2 τελευταιες δε θα λενε τπτ μπροστα στην Πραγα.

Σχετικο. Μολις γυρισα απο διακοπες. Στον ηλεκτρικο απο το λιμανι του πειραια μεχρι ξερεις (πιστευω) που, μια συμπαθης κινεζουλα φροντισε να κολλησει ολο το βαγονι. Αν θες περνα και απο το σπιτι μου για (φωτο)ρεπορταζ πριν φυγεις για τας Ευρωπας (εχω συλλεξει κατι καταπληκτικες ex του Σιλβιο στη Σαντορινη αλλο πραμα..)

ο φιλος του οικονομου είπε...

Μάνο αμα δεν τους αρέσω να μη μου δώσουν εμβόλιο. Not everybody wants to live forever you know.

Εξάλλου είναι νομίζω κοινώς παραδεκτό οτι σε κάθε post apocalyptic σενάριο με ζόμπι, αυτά είναι που την βγάζουν καλύτερα από όλους.

Δεν αναρωτιούνται για τα μεγάλα προβλήματα της ζωής. Αν κοπούν στην γραφική με υπολογιστές τρώνε τον καθηγητή. Και στο τέλος τα σκοτώνει η Μίλα Γιόβοβιτς. Τι άλλο να ζητήσει κανείς απ' την ζωή του;

Street fighter
Ελπίζω η Βουδαπέστη να σε διαψεύσει. Πράγα έχω πάει ξανά και όντως είναι απίστευτη.

Να πεις στην Κινεζούλα οτι μας υποχρέωσε. Δεν μπορούσε να κάνει το ταξίδι προς τον γνωστό προορισμό μερικούς μήνες πριν; Μετανάστες σου λέει μετά.

(btw το βαγόνι δεν υπάρχει πια... πως σας κόλλησε;)

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις μια ex του Σίλβιο θα βρεις. Δηλαδή θα με ιντριγκάριζες πιο πολύ αν μου έλεγες οτι έχεις φωτορεπορτάζ οπου δεν υπάρχει ούτε μια ex του Σίλβιο.

Yoga flu (η καινούρια κίνηση του dalsim)

Street fighter είπε...

EPIC FAIL!

Σε λιγο θα μας πεις οτι ο Σιλβιο ηταν και σαβουρογ@μης (οπως ειχε ακουστει και για τον Καρεμπε καποια φορα στην Τουμπα). Ακου "οποια πετρα κ αν σηκωσεις".. Ελπιζω να εννοεις οτι ειχε σκορπισει εξωγαμα στις 5 ηπειρους και τις 6 θαλασσες (γιατι στις 7 θαλασσες ειχε σκορπισει ο ανυπερβλητος-giant Γιαγκος Δρακος)

ο φιλος του οικονομου είπε...

Φίλε μου ο Σίλβιο δεν σκέφτεται σαν τον Μπάισον. Δεν θέλει να κατακτήσει τον κόσμο. I have it on good authority οτι δεν έχει βγει ποτέ εκτός Ιταλίας. Εξάλλου εκεί υπάρχει απόθεμα. Τόσο που κάνουν και εξαγωγές (βλέπε Κάρλα)

Η Ιταλία άλλωστε είναι διεθνώς γνωστή για δύο-τρία πράγματα. Τα φαγητά, το κατενάτσιο και τα κορμιά που παρελαύνουν από την TV της.

Το τρίτο είναι μια απλή παρενέργεια του γούστου, που για καλή τύχη των Ιταλων, έχει ο ηγέτης τους.

Γιατί ως απόλυτος μονάρχης των media ο Καβαλιέρε (τυχαίον;) έχει τον τελευταίο λόγο στην επιλογή του ποιά θα έχει την ευκαιρία να ξεβρακωθεί στο πλατό και ποιά, ω άκαρδη μοίρα, όχι. Έ να μην τεστάρει το εμπόρευμα. Γουρούνι στο σακί;

Γιατί λοιπόν να βγει εκτός Ιταλίας;