Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Το κακοοοοοοοοοοοο

Προσοχή η παρακάτω περίληψη μπορεί να περιέχει σπόιλερ αλλά αν δεν περιείχε τι σκατά περίληψη θα ήταν.

Το κακό στην εποχή των ηρώων

Αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες σφάζουν σε άπταιστα αρχαία ελληνικά, ζόμπι στο παρελθόν. Ενώ νεοέλληνες βιοπαλαιστές, στρατόκαυλοι και μάγειρες με μπούμερανγκ, μάχονται εναντίον κάφρων και σφάζουν στην δημοτική, ζόμπι στο παρόν υπό την καθοδήγηση ενός μυστηριώδους κουκουλοφόρου και του εκλεκτού ταξιτζή.
Εξαιρετικές ερμηνείες από αρκετούς γνωστούς και άγνωστους ηθοποιούς που αναδεικνύουν τα πολλαπλά νοήματα της ταινίας η οποία δεν αναλώνεται μονάχα στους αποκεφαλισμούς αλλά χρησιμοποιεί μια πλούσια ποικιλία διαμελισμών που προσφέρει τροφή για προβληματισμό και για τα κοράκια.



Τώρα πέρα από τις μαλακίες η ταινία είναι έπος και χάνετε αν δεν την δείτε.
Σκεφτείτε το καλά. Αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες (Leonidas και βάλε) σκοτώνουν ζόμπι. Αυτό και μόνο έπρεπε να σας στείλει με τα χίλια στην αίθουσα. Προσθέστε και το ότι οι αρχαίοι μιλάνε μόνο αρχαία και με ιαχές του τύπου "Οπίσω Αιδοία" και άλλες πιο καλες που δεν θυμάμαι σπέρνουν τον όλεθρο. Ακόμα εδώ είστε και διαβάζετε;;;

Το σύγχρονο κομμάτι είναι πιο ασύνδετο σε σχέση με την πρώτη ταινία αλλά έχει πιο πολλούς (και πιο καλούς... το κοριτσάκι το ατάλαντο πεθαίνει) ηθοποιούς και πολύ ανανεωμένα αστεία. Φυσικά και εδώ υπάρχουν επικοί σκοτωμοί ζόμπι αλλά άλλο Leonidas τώρα άλλο τηγάνια με αυγά.







Μοναδικό (και εννοώ μοναδικό) αμφιλεγόμενο στοιχείο είναι η συμμετοχή γνωστών ηθοποιών. Που ναι μεν δεν είναι κακή από μόνη της, αλλά πιστεύω οτι αν τους είχαν προτείνει να παίξουν στο 1 θα είχαν στάνταρ αρνηθεί. Τώρα μύρισαν δόξα και πλάκωσαν.
Βέβαια μερικοί από αυτούς ούτε στα μακρινά τους όνειρα δεν θα είχαν φανταστεί οτι θα γύριζαν σκηνές που θα σκότωναν ζόμπι και εκεί έχει γέλιο.

Γενική κριτική: Έπική ταινία. Από τις καλύτερες μοντέρνες ελληνικές. Όπως και η πρώτη δεν είναι τυπική σπλατεριά, έχει μέσα μεγάλη δόση σάτιρας.

Αστέρια: Έπαιζαν πολλά.

Υγ1: Tι στο διάολο συμβαίνει σε αυτή τη γαμημένη πόλη-κράτος;
Υγ2: Δημητραααααααααααααααα!!! Που εισαι Δημητρααααααααααααααα!!!
Υγ3: Σου άρεσε Τσιμιτσέλη. Ελπίζω ρε να σου μείνανε τα σύκα στο λαιμό...

5 σχόλια:

Tzeve είπε...

+10

αν και δεν έχω δει το πρώτο λόγω σπόντας...ξέρω αρκετά καλά και τον ντόρο που δημιουργήθηκε...και την απρόσμενη επιτυχία που είχε...

θα τα πάρω σειριακά...και μετά θα δω και αυτό...

μ είπε...

Είδα το trailer στο σινεμά και μου'κανε καλή εντύπωση.

Θα πάω να το δω, τουλάχιστον είναι πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα.

DRN 06 είπε...

Ελπίζω να το φέρουν και από τα μέρη μου...

Πρέπει να είναι πολύ καλό.

Επιτέλους μια διαφορετική πρόταση από τον ελληνικό κινηματογράφο. Βαρεθήκαμε τα άπνευστα ψυχογραφήματα που βγαίνουν σωρηδόν με πρόφαση την οικονομική στενότητα.

Φαντασία και μεράκι να έχεις και όλα γίνονται...

ο φιλος του οικονομου είπε...

Να το δείτε... είτε με την σειρά είτε ανάποδα θα σας αρέσει (και ακόμα πιο πολύ αν το δείτε με παρέα)

Λασπολόγε δεν θέλω φτηνές δικαιολογίες. Αύριο θα σου κάνω τεστ πάνω στο πρώτο και μεθαύριο στο δεύτερο.

Μάνο δεν είναι απλά πρωτότυπο. Είναι έπος. Κάτι σπλάτερ που κάνουν θραυση στο εξωτερικό τα πατάει στο λαιμο (και μετά τα αποκεφαλίζει, τα ξεκοιλιάζει και τα τρώει). Και πάνω σε αυτά έχει και κοινωνική σάτιρα. Κλασική η σκηνή με τους δύο τυπάδες που παίζαν τρεις μέρες wow και από όλη την φάση δεν κατάλαβαν τίποτα.

Dreamon έχεις δίκιο. Γι αυτό και ξεχωρίζει.

irthe_h_pitsa είπε...

Το είδα, δε μου άρεσε πολύ.

Βασικά, στο πρώτο πεντάλεπτο, είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό (που λέει ο λόγος) από την αγωνία. Η συνέχεια της ταινίας περιγραφόταν επαρκώς από την αμέσως επόμενη φάση μέσα στο γήπεδο, όπου ένας εκ των πρωταγωνιστών λέει με σπασμένη φωνή, που φανερώνει όλο τον φόβο που τον διακατέχει:

"Μαλακία παιδιά..."


Μόλις γύρισα σπίτι, νιώθοντας την ανάγκη του να δω ένα γαπημένο σπλάττερ της προκοπής, ξαναέβαλα το saw V.

(Σόρρυ και για το ξέθαμα, είχα δει και παλιότερα την ανάρτηση αλλά λόγω ανωτέρας βίας δεν πρόλαβα ν' αφήσω comment.)