Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ο Χάρυ Πόττερ και η κατάργηση του ασύλου

Το άσυλο θα γίνει παρελθόν. Το πολεμάνε όλοι. Από τότε που μπήκα στο Πολυτεχνείο το μόνο που ακούω είναι οτι το άσυλο δεν είναι απαραίτητο, το άσυλο υποθάλπτει εγκληματίες, βιασμοί στο άσυλο, ναρκωτικά στο άσυλο, βανδαλισμοί στο άσυλο και άλλα. Το άσυλο δεν είναι απαραίτητο γιατί λένε σε μια δημοκρατική κοινωνία έτσι κι αλλιώς προστατεύται η διακίνηση των ιδεών οπότε είναι καταχρηστικό. Μαλακίες ολκής, γελοίες στα αυτιά οποιουδήποτε έχει έστω και λίγο μυαλό για να δει πως για ό,τι φανταστικές κατηγορίες προσάπτουν στο άσυλο, τα ίδια συμβαίνουν πραγματικά στο δεκαπλάσιο, στην υπόλοιπη, αστυνομευόμενη πολιτεία. Και φυσικά η δικτατορία των ΜΜΕ υπαγορεύει την διακίνηση ιδεών.

Βέβαια ισχύει το κλισέ πως κανένα κάστρο δεν πέφτει μόνο επειδή το έσπρωξαν απ' έξω. Το άσυλο θα καταργηθεί επειδή αυτοί τους οποίους αφορά κοιτάζουν την οθόνη σαν χάνοι και με ανοιχτό το στόμα χάφτουν ,σαν μύγες, τις ασκήσεις που πλουσιοπάροχα βρέχει ο θεός για να δώσει νόημα στην ώρα που πρέπει να περάσει, ή πίνουν καφέ σε κάποιο μαγαζί ατενίζοντας κάποιο μπούστο ή κάποιους γοφούς, για τον ίδιο ακριβώς λόγο (ή παίζουν munchkin). Παράλληλα την υπεράσπιση του ασύλου έχουν αναλάβει αυτοί οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τι είναι. Δεν προσπαθούν να υπερασπιστούν το άσυλο, αλλά να το βάλουν στην τσάντα τους και να την κλείσουν μην τυχόν και πάρει κανας άλλος, λίγη ελεύθερη διακίνηση ιδεών και τους βάλει σε σκέψεις. Δεν θα αρκούσε το ντεπόν της υφηλίου για να σκοτώσει τον πονοκέφαλο του ινστρούκτορα που προσπαθεί να σκεφτεί. Αυτοί και οι άλλοι, θεωρούν το άσυλο του πανεπιστημίου το δικό τους προσωπικό βασίλειο, έχουν κατουρήσει σε κάθε γωνία και τώρα τους ανήκει.

Το άσυλο θα καταργηθεί. Σε ένα σε δύο σε πέντε σε δέκα χρόνια; Όταν τα γάλατα σφίξουν λίγο παραπάνω θα γίνει ένα μεγάλο μπαμ. Θα καεί το κάτω πολυτεχνείο και η νομική και το άσυλο θα καταργηθειιιιι. Μετά και ενώ δεν θα κουνιέται κανένας γιατί η κοινωνία θα απαιτεί την επέμβαση της αστυνομίας, η ομάδα Δέλτα θα συλλάβει τρείς Αλβανούς και έναν Έλληνα που έκρυβαν εδώ και δέκα χρόνια βαριά ναρκωτικά στο δασάκι ανάμεσα στο γυμναστήριο του ΕΜΠ και τα κτήρια των μεταλειολόγων, την στιγμή που προσπαθούσαν να βιάσουν ένα ανήλικο λευκό και ξανθό κοριτσάκι, την κόρη ενός μεροκαματιάρη μέσου Έλληνα πολίτη.

Έτσι με καταγεγραμμένο καθαρά σε αμοντάριστο βίντεο το κλάμα του κοριτσιού που (πριν καλά καλά βγάλει το γυμνάσιο και χωρίς να ξέρει που στο διάλο μπλέκει) θα έχει δώσει την χαριστική βολή στο άσυλο, θα πέσει η αυλαία αυτού του καλοσκηνοθετημένου εδώ και χρόνια δράματος.

Το άσυλο λοιπόν θα καταργηθεί. Και μετά από λίγο θα λείψει. Δεν θα λείψει όμως από αυτούς που σήμερα κάνουν τους νταβατζήδες στις σχολές. Πλέον κάθε σχολή θα έχει απ' έξω και έναν αστυνομικό. Τον Μιχάλη που θα είναι καλό παιδί και συμπαθής και χαρούμενος, ίσως λίγο πειραγμένος στο μυαλό γιατί δεν προκειται να στείλουν κανα σοβαρό άνθρωπο. Οι σοβαροί άνθρωποι δεν προκαλούν εντάσεις. Ο Μιχάλης λοιπόν θα κάθεται έξω από την σχολή και θα πίνει καφέ στο κυλικείο και θα μιλάει και θα αστειεύεται με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που γουστάρουνε στολή. Πολλά ωραία πράγματα θα κάνει ο Μιχάλης αλλά ένα δεν θα το κάνει. Δεν θα σταματήσει το νταβατζιλίκι του αρχιδαπίτη ή του αρχιαναφίτη που με τον δικό τους τρόπο χειρίζονται καθηγητές και φοιτητές. Δεν θα το αντιλαμβάνεται.

Μόνο αμα πάει να γίνει καμιά διαμαρτυρία ο Μιχάλης θα είναι εκεί για να επαναφέρει την ομαλή λειτουργία της σχολής και την ελεύθερη διάδοση των ιδεών που διακόπηκε για λίγο. Αυτή θα είναι η δουλειά του Μιχάλη. Εγκλήματα δεν γίνονται στο (πρώην)άσυλο για να τα σταματήσει, εξάλου μόνος, και ανεκπαίδευτος δεν θα μπορούσε... το πολύ πολύ, αν ήταν όντως πειραγμένος να γέμιζε κανέναν με μολύβι.

Το άσυλο λοιπόν θα λείψει από εκείνους που το είχαν και δεν σκέφτηκαν να το χρησιμοποιήσουν ποτέ, μέχρι που θα το χάσουν και θα κλαίνε. Αλλά τότε θα είναι αργά.

12 σχόλια:

Tzeve είπε...

και σένα τι σε κόφτει;;; προβοκάτορα ε προβοκάτορα...

Φωτεινή Κανάκη είπε...

χαχαχα!!!!με γεια τη νέα σου εικόνα πάνω πάνω!!!Από μαυρούκος άνδρας σε ξανθιά με τα μάτια έξω!!!:)

ο φιλος του οικονομου είπε...

και απο χαλαρός τυπάς σε τρελαμένη ψυχαναγκαστικιά.....

Δες αυτό και θα καταλάβεις...

Είναι το πρώτο από τα 7...

Φωτεινή Κανάκη είπε...

ευχαριστώ!!!!!
το βραδάκι θα ρίξω ματιά και στα υπόλοιπα!!Πού τα βρίσκεις;;!!Ειναι ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή...χαχα!!!μετά φυσικά από τη Λάμψη και την καλημέρα ζωή-όλα κι όλα!!:)
καλά ναι έχει αλήθεια το βιντεάκι-ειδικά η τελευταία ατάκα...έτσι πάει!!!:)))

*έχει και τεστ οφθαλμοκίνησης για τη δυσλεξία ...πιστεύω η κοπελιά δεν το γνώριζε για να τεστάρει τον καμένο φίλο της...τον λυπήθηκα όμως...:))

ο φιλος του οικονομου είπε...

Δες τα βιντεάκια πρώτα και το συζητάμε μετά...

Η κοπέλα είναι δύο μέτρα ασύγκράτητης ψυχοπάθειας, κυκλοθυμίας και εμμονής. Ιδιοφυής σχεδιασμός του χαρακτήρα, καλή ηθοποιός... και φοβερές σκηνές που σου κόβουν το αίμα (σαν αυτή που έχω στην φωτό)

Όταν τα είδα έλεγα επί ένα τέταρτο (για το κάθε βίντεο) "φιλεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε να σου τυχει μια τετοιαααααααααααα
φιλεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε"

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Σκέψου και τις δύσκολες μέρες...χαχαχαχα!!!!
Κοίτα όλες -πιστεύω-είμαστε μέσα σε μια κυκλοθυμία!!!Εκεί που γελάς κλαις,εκεί που κλαις γελάς,λες ναι και εννοείς όχι,λες όχι και εννοείς φυσικά ναι,θέλεις να μην σε απατήσει ο άλλος αλλά εσύ ήδη το έχεις κάνει πρώτη,λες κατανόηση ότι θέλεις και εννοείς τα πάντα να τα κατανοεί από μόνος του-τι στο καλό μεγάλα παιδιά είμαστε-γενικά είμαστε διαφορετικές φύσεις...εσείς άσπρο,εμείς μαύρο,εσείς κίτρινο,εμείς σομόν!!!και πάει λέγοντας.... οπότε σου λέω φίλεεεεεεεεεε δεν γλυτώνεις!!!!!!!!

Άκου σήμερα τι είπε ο μικρός μου ξανθούλης!!!

Παίζαμε -λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για διάλειμμα- ένα παιχνίδι ερωτήσεων με κάρτες και είχε ερώτηση όπου του την έκανα εγώ,όταν ήρθε η σειρά μου,ποιό μέρος στο ανθώπινο σώμα μεγαλώνει πιο πολύ;;;

Και με μια φωνή μου είπε:
το πουλί!!!


Καλά...αυτά που έχω ακούσει από τα παιδιά πλέον τα γράφω!!!!!Είναι ατάκες κορυφαίες!!!

Η απάντηση είναι τα μαλλιά!!!χαχαχαχαχαχα!!!!!Γύρισα σπίτι και πήρα τη μαμά μου- είναι η πρώτη που μαθαίνει τις ατάκες πάντα!!!

Εγώ δεν ήξερα σε μια ερώτηση να απαντήσω και σκέψου σηκώθηκε και μου έδειξε με το πόδι του τη στάση που στέκονται τα φλαμίγκο για να με βοηθήσει να βρω την απάντηση ,όπου ήταν τα φλαμίγκο!!!

Θα δω τα βιντεάκια-χτες δεν μπόρεσα...

ο φιλος του οικονομου είπε...

Φιλεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε θα παντρεφτώ τον Παπανδρέου, τον Ποπάυ, τον Ζορό...

Το παιδί σωστά απάντησε. Αυτός που έγραψε την ερώτηση πάντως ή πολύ αθώος ήτανε ή υποτίμησε τις γνώσεις των σύγχρονων παιδιών περι βιολογίας.

Αν θες φοβερές εκθέσεις παιδιών έχει και η σειρά εγώ ελπίζω να την βολέψω, δημοσιευμένη από έναν δάσκαλο στη νότια Ιταλία, μια περιοχή με έντονα κοινωνικά προβλήματα. Μάλλον θα την ξέρεις.

Σε κάποια φάση, σε μια έκθεση για την αγία Λουκρητία ένα παιδί γράφει οτι βιασμός είναι όταν σε βάζουν να κάνεις παιδί με το ζόρι.

Υγ: το κίτρινο είναι το αντίθετο του σομόν; (Από ότι έψαξα στο ίντερνετ σομόν είναι το χρώμα που παίρνουν τα λευκά όταν μπουν μαζί με τα χρωματιστά... σωστά;)

ο φιλος του οικονομου είπε...

Βρήκα μερικές από αυτές τις εκθέσεις εδώ...

εγώ ελπίζω να την βολέψω

ο Θεός μας έπλασε Τζάμπα (προσωπική μου αγαπημένη)

ένα γράμμα σε αυτόν/ην που αγαπάτε

ποιός πρέπει να κάνει κουμάντο

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Φυσικά και ξέρω το *ελπίζω να τη βολέψω*!!!Παίζει και σε θέατρο στον Νέο Κόσμο και είναι στα σχέδιά μου να πάω!!!!Να πας και εσύ!!Πήγε μια φίλη μου συνάδελφος και είπε τα καλύτερα!!!!:)))
Γύρισα από μια υπέροχη βραδιά τώρα!!Ήμασταν στην παράσταση του θεάτρου κωφών και μετά σε παρτάκι με τα παιδιά του θεάτρου και ήταν πολύ όμορφα!!!

χαχαχα για το σομόν!!!!Είναι αγαπημένο μου χρώμα απλά και μισώ το κίτρινο...φέρνει μυγάκια το κίτρινο όταν το φοράς!!!:)τρελό!!!

χαχαχαχα για το ότι θα πας με παπανδρέου,ποπάυ και ζορό!!!!Θα είσαι και εσύ ένας ακόμη υπερήρωας από τους πολλούς γύρω μας!!!:))Στα δύσκολα θα σε έχω υπόψη μου να σε καλώ και να ξεκαθαρίζεις εσύ!!

Απίστευτο αυτό με τον βιασμό...δεν το ήξερα!!!

Ευχαριστώ πολύ για όλα τα λινκάκια ,θα τα δω.Τα βάζω στους σελιδοκείκτες,να τα δω με την ησυχία μου!!

Το είπα και στην παρέα το σημερινό σκηνικό με το παιδάκι μου και όλοι μου είπαν πολύ σωστά απάντησε!!!:)))

Καλό ξημέρωμα!!

Φωτεινή Κανάκη είπε...

και μην ρωτάς για πλυντήρια!!!από τότε που ένα τζιν του αδερφού μου παλιά από μπλε έγινε ροζ έμαθα και βάζω πλέον ξεχωριστά τα χρωματιστά από τα λευκά κλπ....Ήταν στην αρχή μου όταν έμενα με αδερφό μου πρώτο έτος φοιτήτρια, και έκανα πολλά πειράματα με πλυντήρια,κουζίνες και τα σχετικά!!!Το πρώτο μου ταψάκι με κοτόπουλο το ρίξαμε στα σκουπίδια...δεν το φάγαμε!!!!:)

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Δεν υπάρχει η τύπισσα αυτή!!!!!Είδα τα βιντεάκια 2 και 3!!!!Τρελά γέλια!!!!!!!Τα υπόλοιπα αύριο!!!χαχαχαχαχαχαχα θρίλερ είναι αυτό!!!!

Φωτεινή Κανάκη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.