Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Συλλογή punchlines

Βρίσκόμαι μεταξύ πιτόγυρου και λειτουργικών και κοιτάω έξω στον κήπο μου μια γάτα, συγγενή δίχως άλλο αυτής του Σρέντιγκερ, που και φαίνεται και δεν φαίνεται κρυμμένη στην βλάστηση.

Βέβαια κήπο δεν έχω, αλλά η ευλογημένη συνοικία που μένω έχει πιο πολλές ανηφόρες από κατηφόρες. Οπότε ενώ είμαι στον δεύτερο βλέπω έξω λες και είμαι ισόγειο με κήπο. Αν δεν το καταλάβατε πρέπει να έρθετε να το δείτε. (Μόνο ρίξτε σύρμα πρώτα)

Πίσω στα δικά μας, έχω τόσες ασκήσεις που αν έβαζες τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο θα έφτανες στο φεγγάρι. Μετά θα μοίραζες ασκήσεις στους φεγγαρανθρώπους και θα έφταναν και για να γυρίσεις πίσω. Αυτό είναι το νόημα της ζωής.

8 σχόλια:

μ είπε...

χαχα άκου'κει Σρέντιγκερ. Είχα να τον ακούσω αυτόν...

Να σου πω και γω δίνω πρόοδο αύριο.
Συμπάσχουμε.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Εγώ ετοιμάζω αξιολογήσεις των παιδιών,δίνουν βαθμούς σε μια βδομάδα και εγώ θα ενημερώσω τους γονείς για το πως και που πάμε.

Ωραίο αυτό με το φεγγάρι!

Για το τρελόγατο γέλασα!Δωσ'του λίγο από γύρο...αν ήμουν στην ίδια ανηφόρα, θα του έδινα τα κόκκαλα από ψαράκια που έκανα σήμερα για δεύτερη φορά στα 5 τελευταία χρόνια ...τι απόφαση πήρα:)

Την πρώτη φορά δεν ήξερα ότι τα καθαρίζεις από μέσα-μπλιαχ... τρελά γέλια...

ο φιλος του οικονομου είπε...

Μάνο άστα βράστα... και δεν είναι μόνο οι ασκήσεις που σου τσακίζουν την ψυχολογία (by the way δεν έχει τύχει ποτέ να γράψω πρόοδο, δεν κάνουν τέτοια εδώ στο ΕΜΠ).
Σήμερα εκεί που έφαγα τα πιτόγυρα απέναντι μας καθόταν μια κοπέλα, λυγερή και πανέμορφη, με τον κοπέλο της και έτρωγαν. Η κοπέλα έφαγε δύο φορές όσο εγώ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Με τι πρόσωπο να κυκλοφορήσω την κοινωνία, που θα με δείχνουν όλοι. Πραγματικά δεν πίστευα οτι μια κοπέλα των δικών της διαστάσεων μπορούσε να φάει τόσο πολύ.


Μίου καλή επιτυχία με τους γονείς. Μην σκοτώσεις κανέναν. Ξέρω είναι δύσκολο αλλά συγκρατήσου.

Το τρελόγατο και η παρέα του την έχουν βρει στον κήπο και άμα τα κοιτάω με κοιτάνε. Αν είχαν blog θα έγραφαν "Βλέπουμε έναν τύπο που κάθεται και πατάει κάτι μαλακίες σε ένα πράγμα και μας κοιτάει αντί να έρθει μαζί μας να σκαρφαλώσει στο δέντρο". Αλλά δεν έχουν blog!!! Στα μούτρα σας γατάκια.

Γι αυτό που λες με τα ψάρια, υπάρχει μια φανταστική ιστορία με το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας και το κόκκινο βιβλιαράκι του Μάο. Κάποια άλλη στιγμή ίσως.

Tzeve είπε...

οπότε τα κεφάλια μέσα και άσε το blog...τώρα που είσαι μικρός και αντέχεις...

και άσε τα ξενύχτια για γκόμενες...

διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα,διαβασμα...

Φωτεινή Κανάκη είπε...

χαχαχαχαχαχαχα!!!!!

κάνω τρελά γέλια σε ό,τι σχόλιο κάνεις!!σε ευχαριστώ!!

και περιμένω για την ιστορία που λες!!

:)καλό βράδυ!!

ο φιλος του οικονομου είπε...

Λασπολόγε we do do do what we must must must until we bust bust bust
Τις τέλειωσα ρε (για το ένα μάθημα από τα τόσα)

@Μίου
Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη. Δωσ' της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινίσει.

Μια φορά και έναν καιρό όταν στην Κίνα μεσουρανούσε ο μυθικός αυτοκράτορας Μάο Τσε Τούνγκ, (όχι και τόσο παλιά δηλαδή) ο βασιλιάς της Ισπανίας, Κάρολος και η γυναίκα του αποφάσισαν να επισκεφτούν την χώρα της μακρινής Ανατολής, των Σαολίν, του Κούνγκ Φου και των chopsticks, για να γνωρίσουν την ξένη μα ενδιαφέρουσα κουλτούρα.

Ανέβηκαν λοιπόν στο βασιλικό αεροπλάνο που το έσερναν οχτώ ζευγάρια βασιλικοί τάρανδοι και πέταξαν έως την χώρα του αυτοκράτορα. Εκεί, όμως τους περίμενε μια έκπληξη. Ο Μάο, με βάση το σοφό ρητό "όταν είσαι στην Κίνα κάνε ότι και οι Κινέζοι" αποφάσισε να στείλει το βασιλικό ζεύγος να μείνει σε μια οικογένεια της επαρχίας. Έτσι, πίστευε οτι θα έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα που ήθελαν να γνωρίσουν πιο άμεσα και πιο βιωματικά.

Τι να κάνουν λοιπόν, ο Κάρολος και η γυναίκα του πήγαν να μείνουν με μια οικογένεια σε ένα φτωχό ψαροχώρι. Την πρώτη μέρα, πριν καν ξυπνήσει το ζεύγος, οι ψαράδες είχαν βγει στην θάλασσα και έφεραν πίσω ένα μεγάλο ψάρι, αρκετό για την οικογένεια και τους φιλοξενούμενους. Το έδωσαν λοιπόν στον βασιλιά και την βασίλισα και τους είπαν να το μαγειρέψουν όσο αυτοί θα έκαναν άλλες δουλειές.

Αμέσως ο βασιλιάς διαμαρτυρήθηκε. "Μα εμείς δεν ξέρουμε τίποτα από μαγείρεμα"
"Μην ανησυχείτε" απάντησαν οι ψαράδες "ότι σας χρειάζεται είναι γραμμένο εδώ" και τους έδωσαν το κόκκινο βιβλιαράκι του Μάο.

Το ανοίγει λοιπόν ο Κάρολος αλλά δεν βλέπει μέσα τίποτα για μαγείρεμα. Τι να κάνουν, τι να κάνουν, έπρεπε να μαγειρέψουν το ψάρι γιατί είχαν ήδη αρχίσει να πεινάνε. Χωρίς να ξέρουν λοιπόν έβαλαν το ψάρι στην φωτιά, χωρίς να το καθαρίσουν ή να το ξελεπιάσουν.

Λίγη ώρα αργότερα, όταν το ψάρι είχε γίνει, μαζεύεται η οικογένεια και η βασίλισα σερβίρει το φαγητό. Κόβει ένα κομμάτι ο Κάρολος, δοκιμάζει, το ψάρι ήταν μια αηδία σκέτη, κοιτάζει και την βασίλισα, βλέπει πως και αυτή δεν μπορούσε να το φάει. Κοιτάζει και τους υπόλοιπους και με μεγάλη έκπληξη βλέπει πως καταβρόχθιζαν το ψάρι με όρεξη.

Αφού τελείωσε το φαγητό, προβληματισμένος ο Κάρολος, ρωτάει τον πατέρα της οικογένειας. "Μα καλά, αφού το ψάρι ήταν αηδία, πως και το φάγατε όλο" και ο πατέρας του απαντάει "Εσείς το μαγειρέψατε σύμφωνα με το βιβλίο του Μάο. Κι εμείς το φάγαμε σύμφωνα με το βιβλίο του Μάο"

Υγ: Μη με ρωτήσετε σε τι γλώσσα μίλαγε ο Κάρολος με τους Κινέζους. Ούτε ποιο είναι το νόημα της ιστορίας. Όπως την άκουσα έτσι την λέω.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

καλά και εγώ σαν τους κινέζους το έφαγα ...έχω κάνει τρελά πειράματα με φαγητά...σκέψου γιουβαρλάκια να είναι πάνω σε ρύζι και να αναρωτιέμαι πού ειναι το ζουμάκι.

τέρμα τα θαλασσινά...με αλλεργία είμαι πάλι για 2 φορά σε ένα μήνα σχεδόν...την προηγούμενη φορά ίσως ο τόνος με πείραξε...αλλά θα δείξει το τεστ τι είναι αυτό που με κάνει τούμπανο και αρκούδα που θέλει να γδαρθεί...

Μήπως να γραφτώ στον αρκτούρο;;Και μην απαντήσεις:είχα μια φαγούρα,κάνε ό,τι θες!

...Η φαγούρα είναι μόνο δική μου:)!!

Φωτεινή Κανάκη είπε...

και ευχαριστώ για την ιστορία!!

:)ξέχασα να πω!