Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Γαρ

Ξέρετε τι έχει αρχίσει και μου την σπάει πάρα πολύ... οι αρχαίες λέξεις...

Όπου και αν γυρίσεις θα ακούσεις κάποιον να λέει "οψόμεθα" ή "δεν δύναμαι" ή ακόμα αυτή την σιχαμερή λέξη που θυμίζει πονόλαιμο... "γαρ" ... "γαααααααααρ".
Για ποιόν λόγο την χρησιμοποιούν αυτή την λέξη. Νομίζουν οτι φαίνονται έξυπνοι;
"Ο κύριος Παρλαπίπας, επιστήμον γαρ, ξέρει γιατί κουνιούνται οι κορφές κι οι ρίζες δεν κουνιούνται". Ρε φίλε, πήγαμε κι εμείς γυμνάσιο ξέρουμε τι σημαίνει "γαρ", δεν περιμέναμε εσένα.

Αν αυτή η λέξη ήταν τόσο καλή δεν θα την είχε θάψει ο χρόνος. Ας την στα αρχαία εκεί που ήταν. Αυτή σε πείραξε; Εσύ γιατί την πειράζεις.

"γααααααααααρ"

Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι οι οποίοι θαυμάζουν και μελετάνε πολύ τους αρχαίους. Δεν τους φτάνει όμως που τους θαυμάζουν και του μελετάνε αυτοί, θέλουν να δεις κι εσύ πόσο τους θαυμάζουν και τους μελετάνε γι αυτό όποτε μιλάνε νομίζεις οτι σηκώθηκε ο Θουκιδίδης από τον τάφο και έρχεται να σου βάλει διαγώνισμα. Αν μάλιστα τους ρωτήσεις γιατί μιλάνε σαν να έχουν πεθάνει εδώ και 3000 χρόνια θα σου πουν "αρχαιολάτρης γαρ, τιμώ τους αρχαίους ημών προγόνους"

Στα @@ τους των αρχαίων ημών προγόνων πως μιλάς εσύ. Έχουν πεθάνει και έχουν λιώσει ακόμα και οι στάχτες τους. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έχουν γίνει λίπασμα. Και όπου είχαν γίνει μάχες εκεί έχει περισσότερο.
Εγώ όταν θέλω να τιμήσω τους αρχαίους ημών πρόγονους παίρνω και τρώω λαχανικά από την Θήβα.

Τους το λες αυτό και σε κοιτάνε στραβά. Είναι τόσο υποκριτές που λένε οτι θαυμάζουν τους αρχαίους, τον τρόπο ζωής τους, την φιλοσοφία τους και άλλα τέτοια ωραία. Αλλά δεν πάνε ούτε δέκα μέτρα χωρίς αυτοκίνητο και κινητό και φορητή τοστιέρα, μόνο γαρ ξέρουν να λένε, τόσο αρχαιολάτρες είναι.

4 σχόλια:

dkrl είπε...

Πωωω! Καταπέλτης! :P

Εμάς πάντως μιλούσαν όλοι Νέα Ελληνικά!

μ είπε...

Φευ...

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Κοίταξα μήπως το έγραψα εγώ...κι εγώ νευριάζω με το γαρ και σκέψου είχα φίλο που μου το έλεγε επίτηδες... καθώς ήξερε πόσο με εκνεύριζε αυτό το γαρ...

γαρ*γάρα κάνε...αυτό το γαρ μην το λες όμως!!

Τώρα το youtube είναι άνετο, θα δω το άλλο με τον ιππότη που μου είπες!!

καλό μήνα:)

Ανέμελη Βοσκοπούλα είπε...

Και το ΦΤΟ θυμίζει φτου (σου) αλλά μην το κάνουμε και θέμα...