Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Το ρεκορ Γκίνες

Αγαπητοί τηλεθεατές* βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο κλειστό δημοτικό στάδιο της Μόρντορ για να παρακολουθήσουμε την απόπειρα του Τρύφωνα Θεοδώρου να καταρίψει το ρεκόρ γκίνες και να γίνει ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που θα γράψουν το όνομά τους στις χρυσές σελίδες της ιστορίας. Πάμε όμως τώρα στην ρεπόρτερ μας, Μαρία Ρομπόλη που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου και έχει κοντά της τον Τρύφωνα λίγες στιγμές πριν επιχειρίσει το ακατόρθωτο. Μαρία έχεις το μικρόφωνο...

...Ευχαριστώ Νίκο** πράγματι είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ δίπλα στον Τρύφωνα ο οποίος την στιγμή που μιλάμε κάνει τις τελευταίες του ασκήσεις ως προετοιμασία για αυτό που θα ακολουθήσει. Θα τον πλησιάσω σε μια απόπειρα να πάρω κάποιες δηλώσεις πριν την δοκιμασία.
"Τρύφωνα, ελπίζω να μην σε ενοχλώ"
"Όχι, καθόλου, άλλωστε μόλις τελείωσα τις ασκήσεις και θα τις παραδώσω"
"Τρύφωνα αν έχω καταλάβει καλα θα προσπαθήσεις σήμερα να κάνεις δύο ρεκόρ. Εξήγησέ μας..."
"Ναι, θα προσπαθήσω όχι μόνο να δώσω όλα τα μαθήματα της σχολής σε μια μέρα αλλά και να περάσω όσο πιο πολλά μπορώ."
"Εντυπωσιακό πράγματι!! Πιστεύεις οτι μπορείς να το καταφέρεις; Πόσο μαθήματα πιστεύεις οτι θα περάσεις;"
"Στις προπονήσεις ως τώρα καταφέρνω να δώσω και τα 60τόσα(62-63 τόσα δεν είναι;) μαθήματα κάθε φορά. Πιστεύω οτι θα πιάσω αυτό το ρεκόρ. Όσο για το πόσα μαθήματα θα περάσω αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Έχω όμως εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Είμαι καλά διαβασμένος, βιβλία, σημειώσεις, Γκαρούτσους τα πάντα. Στόχος μου είναι και τα 60τόσα αλλά με 57 θα είμαι ικανοποιημένος"
"Μάλιστα, Τρύφωνα μια τελευταία ερώτηση πριν σε αφήσω στο έδρανο σου. Πως αποφάσισες να επιχειρήσεις ένα τέτοιο κατόρθωμα. Είχες κάποιο πρότυπο, κάποιο ερέθισμα;"
"Ναι. Ακούσω συνέχεια τους συμφοιτητές μου να λένε οτι η σχολή είναι δύσκολη και οτι τα μαθήματα δεν περνιούνται και ήθελα να τους αποδείξω οτι είμαι πιο γαμάτος από αυτούς και μπορώ να τα περάσω όλα την ίδια μέρα. Επίσης η έρευνα μου με έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα οτι αμα πετύχω αυτό τον στόχο, μετά θα είμαι επιτέλους ευτυχισμένος"
"Καλή επιτυχία Τρύφωνα, σε ευχαριστώ πολύ."
"Ευχαρίστησή μου, θα μου δώσεις το τηλέφωνό σου;"
"Από το δημοτικό στάδιο της Μόρντορ, Μαρία Ρομπόλη, για το ΟΝΝ"

Ευχαριστούμε πολύ Μαρία, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η δοκιμασία θα αρχίσει για τον Τρύφωνα ο οποίος ήδη κάθισε και τοποθέτησε τα δεκαεπτά στυλό και μπλάνκο του σε σημεία οπου θα είναι εύκολα προσβάσιμα. Πάμε λοιπόν στον Παύλο Συκά και τον Αντώνη Κοζύρη*** οι οποίοι θα είναι η φωνή μας από το γήπεδο γι απόψε.

"Ευχαριστώ για την πάσα Νίκο, πάμε στο γήπεδο όπου ο Τρύφωνας μόλις ξεκίνησε... ο εξεταστής φέρνει τα θέματα τις Pascal ενώ ο επιτηρητής από μικρή απόσταση προσέχει κάθε κίνηση του Τρύφωνα. Αντώνη πως προβλέπεις να εξελιχθεί το ματς. "
"Παύλο μου φαίνεται οτι Τρύφωνας θα ξεκινήσει καλά αλλά δεν νομίζω οτι έχει διαβάσει Morris Mano και αυτό μπορεί να του στερήσει την νίκη. "
"Πιθανόν Αντώνη αλλά ας πάμε να δούμε αυτή την φάση εδώ οπου ο Τρύφωνας κάνει την έκπληξη και ξεκινάει να λύνει τα θέματα με ανάποδη σειρά. ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!! Εξαιρετικός χειρισμός των αρχείων από τον Τρύφωνα που περνάει το θέμα σαν σταματημένο και προχωράει με μεγάλη ταχύτητα στους δείκτες. Τους κάνει δέντρο τους κάνει λίστα, τους ξανακάνει δέντρο. Θα έλεγε κανείς Αντώνη οτι ο Τρύφωνας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σε αυτό το μάθημα"
"Έτσι φαίνεται Παύλο, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα"
"Προς το παρόν και όσο ο Τρύφωνας τελειώνει την Pascal ας κάνουμε ένα διαφημιστικό διάλειμμα. Θα επιστρέψουμε και πάλι όταν συμβεί τίποτα ενδιαφέρον"

"Καλωσήρθατε και πάλι εδώ μαζί μας. Ο Τρύφωνας έχει σχεδόν χωρίς δυσκολία ξεπεράσει το εμπόδιο του πρώτου και του δεύτερου εξαμήνου και τώρα είναι έτοιμος να αρχίσει το τρίτο.
Ο εξεταστής του φέρνει τα θέματα των μετρήσεων μαζί με τις σμικρίνσεις ενώ ο επιτηρητής κάνει τον μαλάκα με μεγάλη επιτυχία. Ο Τρύφωνας, έχει απλώσει τα σκονάκια πάνω στο έδρανο και αντιγράφει με εκπληκτική ταχύτητα ενώ οι θεατές ζητωκραυγάζουν που άλλο ένα μάθημα θα φύγει έτσι για πλάκα. Όμως για μισό λεπτό, ο επιτηρητής μοιάζει να είδε κάτι και πλησιάζει τον Τρύφωνα με άγριες διαθέσεις. Λες Αντώνη να τελειώσει έτσι άδοξα η μεγάλη προσπάθεια για το ρεκόρ;;"
"Εγώ στο έλεγα Παύλο, χωρίς Morris Mano δεν γίνεται τίποτα"
"Μα ο επιτηρητής προσπερνάει τον Τρύφωνα και κατευθύνεται στις κερκίδες οπου όπως φαίνεται, ένας θεατής χρησιμοποιούσε το κινητό του. Είναι γνωστό οτι κάτι τέτοιο απαγορεύεται την ώρα της εξέτασης και ο επιτηρητής είναι αναγκασμένος να τον αποβάλει"
"Παύλο νομίζω οτι έχουμε καιρό να δούμε τέτοια επιτήρηση στα γήπεδα"
"Πραγματικά ο επιτηρητής από τον σύνδεσμο Λακωνίας σήμερα είναι άψογος."

(Παιδιά πρέπει να διαβάσω και πάκατζιν)



* μας ξες κι απο χθες ρε φίλε και σου γίναμε αγαπητοί. Εγώ προσωπικά είμαι αντιπαθητικός.
** Οι παρουσιαστές τείνουν να λέγονται "Νίκος" με πιθανότητα 2/3 επι του συνόλου του πληθυσμου.
*** Οι σπορκάστερς τείνουν να λέγονται Παύλος με πιθανότητα 1/1 και Αντώνης με συχνότητα 2/1 επι του συνόλου των 3 σπορκάστερς που υπάρχουν στην Ελλάδα.

11 σχόλια:

Tzeve είπε...

πιο είναι το θέμα πάλι...????

δε μας είπες έβρισες ή στήριξες????

την αλήθεια ...σε βλέπω

ο φιλος του οικονομου είπε...

Ακόμα ψάχνεις να βρεις θέμα εδώ μέσα;;;

Ποιόν να βρίσω ή να στηρίξω;; Αν λέμε για τον Τρύφωνα είτε ψοφίσει εκεί που κάθεται είτε ανέβει στα ουράνια ως ο μέγαλύτερος των μεγάλων το ίδιο ακριβώς μου κάνει.

Το σε βλέπω με τάραξε. Τι "σε βλέπω" είναι;

Είναι "σε βλέπω" = "saw" οπότε σου γνωστοποιώ οτι εγώ το πόδι μου δεν το κόβω ακόμα και αν μου πεις οτι έχεις κρύψει τα θέματα των ΣΑΕ μέσα...

Ή είναι "σε βλέπω" αλά "Avatar" που πολύ χλωμό το βλέπω.

Street fighter είπε...

Μπορει παλι να ειναι και το "σε ειδα " (σε παρελθοντικο χρονο δηλαδη) οπως θα λεγε και καποιος κοινος γνωστος μας (Παρεδρος)....

Estella είπε...

Τρύφωνα είσαι είδωλοοοοοοοοοοοοο!!! Χαχα. Πετυχημένη ανάρτηση φίλε οικονόμε. Και ιδιαίτερα επίκαιρη θα έλεγα... :)

ο φιλος του οικονομου είπε...

Εστέλα μετά την εξεταστική θα παιχτεί και το δεύτερο ημίχρονο μάλλον...

Agilulfo είπε...

Καλώς και ο Τρύφωνας δε λέω, αλλά εγώ είχα καταφέρει να γράψω όλα τα μαθήματα των σπουδών, σε μία εξεταστική και στις επίσημες ημερομηνίες!! Η βασική απορία της επιτροπής ήταν πως θα καταφέρω να βρίσκομαι σε διαφορετικές αίθουσες ταυτόχρονα και να γράφω, αλλά αυτό ξεπεράστηκε εύκολα. Απλά έπρεπε να κινούμε γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός. Έφευγα από τη μία αίθουσα π.χ. στις 10 και έφτανα στην άλλη στις 9μιση. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι τελικά δεν κατάφερα να μπω στο Γκίνες, καθώς δεν μάζεψα τα απαιτούμενα κρέντιτ πόιντσσς!

ο φιλος του οικονομου είπε...

Agilulfe... ενα limerick ειδικά αφιερωμένο (αλλά όχι δικό μου)

I knew of a lady named Bright
Whose speed was much faster than light
she set out one day
in a relative way
and returned on the previous night

Agilulfo είπε...

Χεχε, ήθελα να 'ξερα που τα βρίσκεις!! Από τα πιο φιλοσοφημένα limericks (όχι ότι ήξερα τον όρο μέχρι χθες). Έχει και κάτι από τη μέρα της μαρμότας, ή καλύτερα τη νύχτα!!

Lost in a "Casuality Process"

ο φιλος του οικονομου είπε...

Στην ερώτηση που τα βρίσκω η αποστομωτική μου απάντηση είναι μια

εδώ

Με διαφορά το αγαπημένο μου

There once was a [person] from [place]
Whose [body part] was [special case].
When [event] would occur,
It would cause [him or her]
To violate [law of time/space].

Για την μέρα τις μαρμότας που λες, δεν έχω δει την ταινία έμαθα όμως τι παίζεται διαβάζοντας ένα βιβλίο που την αναφέρει ως παράδειγμα για να μας πείσει οτι το να διαβάζεις βιβλία είναι κακό...
Το βιβλίο αυτό εκτός του οτι είναι ξεκάθαρη αυτοαναίρεση έχει και πολύ δίκιο.

ο φιλος του οικονομου είπε...

Και ένα ακόμα... από τον πεθαμένο αλλά ζωντανό στις καρδιές μας ξανθό ποιητή Ταβάφη (Φρανσουα Γιαμπατζολιά)

Ιδιοφυΐα ήταν ο Τρύφων
πρωταθλητής στη λύση γρίφων

λιγάκι σνομπ μόνο στο ύφος
μα τον συνέτισε ο τύφος

Agilulfo είπε...

Μιλάμε τώρα που είδα το "εδώ" θυμήθηκα και τον XKCD που είχα δει εδώ! Όσο ζω μαθαίνω...

Δεν έπιασα τη σχέση της μαρμότας και των βιβλίων, βασικά έχω να την δω αρκετά χρόνια την ταινία, αλλά είχα βρει ευρηματικό το σενάριο, και μου 'μεινε...