Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Η σκάλα για το φεγγάρι



Δεν ξέρω πως έφτασες εδώ και σε κάθε περίπτωση για να μην φανώ αχάριστος θα πρέπει να σε ευχαριστήσω που έκανες τον κόπο να έρθεις να με βρεις. Αυτή την φορά όμως η περιέργεια ή όποια άλλη δύναμη σε έσπρωξε να ανέβεις εδώ πάνω σου έπαιξε ένα μάλλον κακόγουστο αστείο. Βλέπεις εδώ πάνω, και παρά τα τόσα παραμύθια, δεν υπάρχει τίποτα. Πίστεψέ με, αν υπήρχε κάτι τόσο καιρό κάτι θα είχα δει.

Το μακάβριο της υπόθεσης είναι οτι καθώς εδώ πάνω δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει συνεπώς ούτε μέσο αλλά ούτε και χρόνος για να γυρίσεις πίσω και να εξιστορήσεις ότι σου κατέβει στα μικρά φωτάκια εκεί κάτω που είναι ιδιαίτερα πρόθυμα να πιστέψουν οτι έκανες όλο τον κόπο να ανέβεις στο φεγγάρι, αλλά αμα τους πεις οτι δεν βρήκες τίποτα θα σε πάρουν για τρελό.

Η αλήθεια και οι άνθρωποι είναι δύο πράγματα ασυμβίβαστα και αμοιβαία βλαβερά. Δεν εξηγείται να προκύπτει τόση τρέλα εκεί κάτω όταν εμφανίζεται έστω ένα ψύγμα πραγματικότητας. Εξάλλου τι έρεισμα έχει η πραγματικότητα μπροστά στην πίστη; Κανένα. Αλήθεια λέω είμαι πολύ καιρό εδώ πάνω και ξέρω. Γι αυτό αν απο κάποιο θαύμα την γλιτώσεις ξεκίνα και λέγε για θεούς και δαίμονες, για πλούτη και μαγικά μέρη με άγνωστες φυλές. Καινούρια γνώση και εμπειρία άφθονη. Μίλα για την προοπτική του κέρδους και θα γίνεις ο πρώτος από τους μεγάλους σε αυτό το σκούρο μπλέ αυγό. Μη κάνεις καμια μαλακία και πεις οτι δεν είδες τίποτα.

1 σχόλιο:

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Μου αρέσει η εικόνα...

Όταν παρακολούθησα μια τάξη με πρωτάκια φέτος ,το ένα είπε ότι έχει λάμπα το φεγγάρι κι έτσι φωτίζει τα βράδια...Η κυρία του το διόρθωσε αλλά μου έμεινε αυτή η απάντηση του μικρού...