Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Οι Έλληνες

Οι Έλληνες...

Οι πολλοί Έλληνες πριν απο κάτι μήνες ψήφισαν Πασόκ για να κρατήσει την κατάσταση στην ίδια -πτωτική αλλά δεν βαριέσαι έχουμε- πορεία των τελευταίων 30 χρόνων που βόλευε τους πιο πολλούς. Τι να κάνουμε έτσι σκέφτηκαν οι Έλληνες.

Βέβαια δεν ήταν πτωτική η πορεία για όλους τους Έλληνες. Για την ακρίβεια κάποιοι Έλληνες(και κάποιοι ξένοι) έγιναν πολυυυυυ πλούσιοι αυτά τα 30 χρόνια. Τόσο πλούσιοι που μπορούσαν να έχουν δικές τους βίλες και δικά τους πλοία και δικές τους εταιρείες με δικά τους αεροπλάνα. Μερικοί μπορούσαν να έχουν και δικές τους ολόκληρες ομάδες... τόσο πλούσιοι λέμε.
Σε αυτούς τους πλούσιους Έλληνες άρεσε πολύ η κατάσταση. Μεταξύ των άλλων δανείζονταν για λογαριασμό όλων των Ελλήνων και έπαιρναν τα λεφτά για τον εαυτό τους, δίνοντας που και που και κανα κομμάτι γύρω γυρω για να ισχύει το -δεν βαριέσαι έχουμε και να κοιμούνται οι μαλάκες.

Έλα όμως που ήρθαν λίγο περίεργα τα πράγματα και τώρα τα δανεικά που έχουν μαζευτεί πρέπει να επιστραφούν. Αυτό δεν είναι καλό. Ποιός θα τα επιστρέψει; "Μα φυσικά αυτός που τα πήρε. Δηλαδή οι πολλοί Έλληνες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι κλπ, που τους δίναμε λεφτά και αυτοί έμαθαν να τεμπελιάζουν και να ξύνονται αντί να είναι παραγωγικοί. Αυτοί οι άχρηστοι τα πήραν αυτοί να τα επιστρέψουν". Είπαν οι πλούσιοι Έλληνες και άρχισαν να παίρνουν και άλλα λεφτά από τους υπόλοιπους Έλληνες, όπως είναι και το σωστό δηλαδή.

Σε πολλούς από τους υπόλοιπους Έλληνες δεν άρεσε αυτό. Και είπαν "εμάς δεν μας αρέσει αυτό". Και μετά κατέβηκαν στον δρόμο για να φωνάξουν οτι είναι άδικο και φώναξαν "είναι άδικο". Και επειδή τα πράγματα ήταν πολύ απλά και μπορεί για μια φορά έτσι να βλέπαμε αίσιο τέλος στο παραμύθι αυτό έπρεπε να τα κάνει κάποιος μπουρδέλο.

Και τον βάλαν... και τα έκανε.

Τρείς και ένας δεν θα προλάβουν να δουν που θα μας πάει και αν θα μας πάει το ΔΝΤ και τι ακόμα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση. Δεν πρόλαβαν καν να ακούσουν πως τα ΜΜΕ ανέστειλαν την απεργία όπως τα κοράκια αναστέλουν την νηστεία όταν μυρίσουν θάνατο. Πολλά ακόμα δεν θα προλάβουν να ακούσουν.

Αυτό όμως δεν αναιρεί την απλότητα των πραγμάτων και ας φροντίσουμε εμείς τα επόμενα νέα να είναι θετικά για τις χιλιάδες που κατέβηκαν στον δρόμο και διεκδίκησαν κάτι καλύτερο και κάτι πιο δίκαιο. Και ξεκινώντας από αυτό ίσως βρεθούν αντιμέτωποι με το δίκαιο και όλοι οι δολοφόνοι αυτών των 30 χρόνων.

5 σχόλια:

Miss Pink είπε...

ε πως..
κατάφεραν να γλιτώσουν 3 μισθούς και έναν μελλοντικό και 4 μελλοντικές συντάξεις...
....
αν δεν υπήρχαν ολα αυτά πιστεύω θα κατεβαιναν ακόμα περισσότεροι στους δρόμους..
τώρα το σκέφτεσε.. είναι σαν να πηγαίνεις σε πόλεμο... δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις και αυτό δεν το ρισκάρεις..
αυτό θέλουν ...

ο φιλος του οικονομου είπε...

Παρόλα αυτά Miss Pink πάλι θα κατέβει κάτω ο κόσμος...

Καλωσήρθες :)

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Είδα και πανό του Πολυτεχνείου και έλεγα κάπου εκεί είναι κι ο ΦΤΟ!!!:)

Όπου κι αν ήσουν χτες και σήμερα μπράβο,να σου πω ακόμη ότι τελικά τα ζόμπι από το γκαγκάριν έφυγαν μια και καλή:(...τελευταία ήμουν εκεί σε φεστιβάλ έγχορδης τζαζ...Ξέρεις ήχοι και χρώματα ...δεν είναι για τα ζόμπια...χαχα!!

Μπράβο και για το κείμενό σου.:)

dkrl είπε...

--------------------------------
Τρέλα πέρα για πέρα (Οι Έλληνες)
--------------------------------
Μουσική: Κώστας Μπέζος
Στίχοι: Αιμίλιος Σαββίδης
--------------------------------

Τρελαίνεται κάθε Ρωμιός για φρέσκια παξιμάδα.
Τρελαίνονται κι οι βουλευτές για γρονθοπατινάδα.
Ετρελαθήκαν οι υπουργοί απ' τις πολλές τις μάσες.
Τρελάθηκαν και τα λεφτά και φύγαν' απ' τις κάσες.

Λίγο-πολύ είναι τρελοί οι Έλληνες.
Θεέ μου να τους έδενες ποτέ να μην τους έλυνες
τους Έλληνες.

Τρελαίνεται η καθεμιά για ν' αποχτήσει φίλο
να της τα παίρνει τακτικά και να της δίνει ξύλο.
Τρελαίνομαι εις τα Μπαιν Μιξτ σαν πάω να κολυμπήσω.
Βλέπω την κόλαση μπροστά, τον Άδη από πίσω.

Λίγο-πολύ είναι τρελοί οι Έλληνες.
Θεέ μου να τους έδενες ποτέ να μην τους έλυνες
τους Έλληνες.

Τρελάθηκαν οι μπέμπηδες και αμολάν' μπαλόνια.
Τρελάθηκαν κι οι τράπεζες απ' τα πολλά καλόνια.
Τρελαίνομαι, τρελαίνεσαι και όλα είναι τρέλα.
Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.

Λίγο-πολύ είναι τρελοί οι Έλληνες.
Θεέ μου να τους έδενες ποτέ να μην τους έλυνες
τους Έλληνες.

Skouliki είπε...

δεν νομιζω οτι θα αντεξει ο κοσμος αλλα σκανδαλα και ιστοριες
και ειλικρινα ειναι εντελως μλκια να προσπαθουν να τα ριξουν αλλου ή και καλα σε αλλους οταν το θεμα ειναι οτι ολοι μα ολοι που περασαν και ηταν εξουσια εχουν κανει λαθος πολιτικες κινησεις