Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Πως να ενοχοποιήσετε την open source κοινότητα



Όλοι μας, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, έχουμε γνωρίσει μέλη της open source κοινότητας ή αλλιώς της κοινότητας ανοιχτού λογισμικού. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σιχαθείς έναν τέτοιο άνθρωπο. Είτε είσαι λακές της microsoft, είτε γουστάρεις να πληρώνεις(αλλιώς δεν το φχαριστιέσαι), είτε απλά σε έχει βαρέσει το κόμπλεξ που ξέρουν πιο πολύ κομπιούτερ από σένα έχεις λόγο να θέλεις να τους βλάψεις.

Γι αυτό ο ξενώνας του Μέρφυ, κατόπιν κοπιαστικής έρευνας, σας φέρνει έναν οδηγό για να φορτώσετε με φόνο τον πρώτο από αυτούς τους σιχαμένους που θα βρείτε μπροστά σας.

Βήμα 1: Στους open-sourceαδες αρέσει να εξαπλώνονται. Περιμένετε μέχρι να γίνει ένα burn fest(αντιγράφουν cd με linux κλπ και τα μοιράζουν) κοντά σε σας και χτυπήστε αλύπητα.

-Γειά σου.
-Γειά σου.
-Εδώ πουλάνε τα linux;
-Τι πράμα;
-Μου είπανε να έρθω να πάρω ένα linux από δω. Πόσο κάνει;
-Κοίτα, τα linux είναι open source. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις
-Δηλαδή είναι τσάμπα;
-Εεε ναι.
-Α ωραία, για γράψε μου ένα.
-(Γράφει ένα δισκάκι) Ορίστε και αμα θες καμια βοήθεια εδώ είμαστε
-Να σε ρωτήσω, σε πόσους υπολογιστές μπορώ να το χρησιμοποιήσω αυτό;
-Τι εννοείς;
-Πόσες άδειες έχει το κάθε cd.
-Μα έχει GPL αδεια, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όσες φορές θέλεις.
-Κάτι δεν μου αρέσει εδώ φίλε μου. Μήπως το αντιγράφετε παράνομα σαν τους μαύρους;
-Όχι ρε φίλε, σου λέω είναι open source με αδεια GPL αυτοί που το φτιάχνουν το δίνουν δωρεάν σε όλους. Σκοπός τους είναι να εξαπλωθεί η ιδέα του ανοιχτού λογισμικού για να χτυπηθούν τα μονοπώλια των μεγάλων εταιρειών. Για να υπάρχει δίκαια και καθολική πρόσβαση του κόσμου στα εργαλεία λογισμικού.
-Καλά καλά αυτά τα λέει και η Παπαρήγα. Γιατί το δίνουν τσάμπα; Μήπως δεν είναι καλό; Μια φορά είχα πάρει μια ταινία από έναν μαύρο και μετά είχε κακή ανάλυση.
-Κοίτα αν θες μπορώ να σου δείξω πως λειτουργεί για να δεις και μόνος σου.
Καλά καλά σε πιστεύω. Να σε ρωτήσω τώρα κάτι άλλο. Word και Excel θα έχει;
-Το Word και το Excel είναι της Microsoft. Δεν τρέχουν σε linux. Θα έχει όμως openOffice που είναι το ίδιο καλό.
-Τι είναι όλα αυτά τα οπεν και οπεν και οπεν. Εγώ Word και Excel ξέρω, θα πρέπει τώρα να τα μάθω απ' την αρχή;
-Δεν είναι δύσκολο, ότι έκανες στο Office θα κάνεις κι εδώ.
-Καλά, έτσι κι αλλιώς δεν τα χρησιμοποιώ. Τι με νοιάζει, εγώ μόνο παιχνίδια παίζω. Να σου πω, το Assassin Creed το καινούριο που το χρυσοπλήρωσα θα το παίζει;

Σε αυτό το σημείο ο linuxας θα πρέπει να πάρει μερικά cd, να σας τα ταϊσει με το ζόρι, να σας χτυπήσει την πλατη για να ρευτείτε και μετά να σας σπάσει το κεφάλι. Συγχαρητήρια, πετύχατε τον στόχο σας. Η open source κοινότητα θα χρεωθεί τον φόνο ενός φερέλπιδα νέου.

4 σχόλια:

Miss Pink είπε...

καλέ γιατί????????????

Εξύμνoς είπε...

Να σου πω την αληθεια δεν εχω γνωρισει κανενα τετοιο ατομο... Σιγουρα οσο αφορα τον ιδιο εχεις δικιο (δεν ειναι και πολυ φυσιολογικο ατομο) αλλα γιατι δεν το βλεπεις θετικα? Ειναι ενα ατομο που δεν χρειαζεται να δωσεις σημασια αλλα οοοολοι αυτοι εχουν φτιαξει εργαλεια που μπορουν να σου φανουν χρησιμα!!

ο φιλος του οικονομου είπε...

Χαλαρώστε ρε παιδιά... πλάκα κάνω.
Απλά είχανε ένα burn fest κάτι φίλοι μου από την open source κοινότητα του πολυτεχνείου και πήγαινα και τους έκανα τέτοιες πλάκες.

Manolog3 είπε...

Θεικο το κειμενο με τον διαλογο!!