Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η θέση μου δεν είναι εδώ.

Η θέση μου δεν είναι εδώ.

Η θέση μου είναι σε μια απολιθωμένη μπλουζ σκηνή που τα φώτα έχουν σβήσει, οι θεατές έχουν φύγει και μόνο πέντε τύποι κλειδωμένοι δεν θέλουν να πιστέψουν οτι το σαξόφωνο σταμάτησε να παίζει και μένουν σκυθρωποί. Θυμωμένοι με το τραγούδι που δεν μπόρεσε να τα πει όλα. Η θέση μου δεν είναι εδώ.

Η θέση μου είναι σ' ένα τσίρκο, ένα τσίρκο με πρόσωπα που δεν χρειαζονται βοήθεια για να δείχνουν ψεύτικα, ένα τσίρκο δίχως μακιγιάζ. Ένα τσίρκο δίχως ζώα αλλά και χωρίς ανθρώπους, ένα τσίρκο που σε κάθε πόλη σπάει ταμεία, ένα τσίρκο που όλοι αγαπάνε κι ας μην μπαίνει στον κόπο να γίνει αγαπητό. Η θέση μου δεν είναι εδώ.

Η θέση μου είναι σε μια χώρα μακρινή και μάλλον ξένη, σε μια χώρα που ο καθένας μιλάει σε άλλη γλώσσα, σε μια χώρα που κανένας δεν ξέρει. Σε μια χώρα που το πολίτευμα θυμίζει τσίρκο και ο λαός θυμωμένη μπλουζ σκηνή χωρίς το ένα να γνωρίζει το άλλο και χωρίς να συναντιούνται στο ελάχιστο. Η θέση μου δεν είναι εδώ.

Η θέση μου δεν είναι εδώ, αλλά εδώ βρίσκομαι και δεύτερο γύρο δεν έχει. Οπότε...

4 σχόλια:

Estella είπε...

...Ούτε η δική μου θέση είναι εδώ. Πλέον το ξέρω... Που να πάω δεν ξέρω... Χαιρετώ.

ο φιλος του οικονομου είπε...

Δοκίμασε την Φρουτοπία, το Πιπερού, το Αυγατηγανιστάν ή ακόμα καλύτερα το Νησί των Πυροτεχνημάτων.

Αν αυτά δεν σε καλύπτουν βγες πιο έξω. Κάνε οτοστόπ στο Ηeart of Gold και πήγαινε στη Magrathea, στον Krikkit, ή όπου αλλού θέλεις in this Whole Sort of General Mish Mash (μην ξεχάσεις να πας στο ρεστοράν στο τέλος του σύμπαντος)

Τώρα αν και πάλι δεν βρεις κάπου να σου αρέσει μπορείς να πας στην Χαβάη. Έχω ακούσει οτι είναι καλά, κάτι θα ξέρουν οι πλούσιοι.

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Μου άρεσε και το πάνω σου κεεμενάκι και αυτό!!!

Αχ αυτό το αλλού μην το λέτε...Ήδη μια καλή μου φίλη έφυγε για Δανία,μόνιμα...

Φωτεινή Κανάκη είπε...

σόρρυ...κειμενάκι!