Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η πορτοκαλάδα της έριδος

Βρίσκεστε στο χ ταβερνασουβλατζιδικοφαγαδικο το μεσσημέρι μετά την σχολή και απεναντιπισωδιαγωνια βρισκεται μια κοριτσοπαρέα. Έχετε όρεξη για ένα πείραμα;

Διαλέξτε μια. Κατά προτίμηση όχι την πιο όμορφη, ούτε την πιο άσχημη (θα δούμε μετά γιατί). Αλλά και αυτές αν θέλετε ντάξει δεν θα τα χαλάσουμε.

Φωνάξτε το γκαρσόν και χωρίς να γίνετε αντιληπτοί πείτε του να κεράσει την επιλεχθείσα κοπέλα, ένα από ότι πίνει (αν δεν πίνει κάτι ο ξενώνας προτείνει "πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό"). ΠΡΟΣΟΧΗ το κέρασμα πρέπει να είναι ανώνυμο. Για τις ανάγκες του πειράματος κανείς εκτός απο σας (και την παρεά σας) δεν πρέπει να ξέρει την προέλευση του κεράσματος. (Πείραμα κάνουμε... για πέσιμο γράψτε και το τηλέφωνό σας επάνω ξέρω γω).

Τι συνθήκες έχουμε πετύχει.
Ένα ανώνυμο κέρασμα φτάνει προς μία μόνο από τις κοπέλες. Αυτό προκαλεί αρχικά αμηχανία στην παρέα "ωχ, από που ήρθε αυτό" και σε δεύτερη φάση ευχαρίστησηψώνισμαπροβληματισμο στην κοπέλα και ΖΗΛΕΙΑ (πράσινη και απολαυστική) στις φίλες της. Το εφε πολλαπλασιάζεται αν το κέρασμα δεν πάει στην πιο όμορφη (όπως είναι αναμενόμενο) ούτε στην πιο άσχημη (οπότε μπορεί να εκληφθεί ως κοροϊδία και ντάξει δεν είναι και πολύ ευγενικό) γιατί προστίθεται και η ερώτηση "γιατί αυτή και όχι εμένα;".

Κατόπιν μπορούμε να κάτσουμε και να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πειράματος καθώς χωνεύουμε. Αλλη μια μέρα υπηρεσίας στην (κοινωνική) επιστήμη.

Υγ: Αν είστε πραγματικά τολμηροί διαλέξτε μια γεματούλα ή καμία που τρώει πολύ, στείλτε της σόδα, καθίστε σε ασφαλή απόσταση και απολαύστε την έκρηξη. (Κοινωνική επιστήμη δε μυθμπαστερς γουεη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: