Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Ψυχολογική τομογραφία μιας ομάδας βόλεϋ 2

Viewer discretion is advised

Μαζί μας σήμερα βρίσκεται ο πρόεδρος ψυχολόγων Ελλάδος κύριος Βαρούφας για να αναλύσει τις φάσεις αυτής της αγωνιστικής.

"Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ σήμερα μαζί σας. Ήταν μια πολύ ένδιαφέρουσα αγωνιστική. Πάμε να ξεκινήσουμε όμως από την πρώτη φάση. Αυτή του αγώνα Α.Ο. ΜΑΤΟΙ εναντίων της υπερομάδας αποκάλυψη στο φετινό πρωτάθλημα που δεν τολμώ να προφέρω το όνομά της.

Βλέπουμε τον κεντρικό να τρώει ένα μεγαλειώδες μπλόκ από τον άρχοντα των αιθέρων ΠΙΠΗ και να δέχεται την μπάλα στο κεφάλι. Η αποτυχία του αυτή είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας."


Μα τι σας κάνει να το λέτε αυτό

"Κοιτάξτε το βόλεϋ είναι τόσο γελοίο άθλημα που μόνο λόγω ψυχολογικών προβλημάτων μπορεί κάποιος να παίζει άσχημα. Και συνεχίζω. Ο παίκτης ήταν υπερόπτης και υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του, ήταν τυχερός που απέναντί του ήταν ο Πίπης και όχι ο Τσάκ Νόρρις. Όμως δέχτηκε ένα σοβαρό πλήγμα στην αυτοπεποίθεσή του και διακρινεται μια υποβόσκουσα ανασφάλεια η οποία μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε μανιοκατάθλιψη. Από κείνη την στιγμή και μετά δεν ήταν πλέον ο εαυτός του, δεν θα με εξέπλητε αν ο παίκτης έχει και στυτική δυσλειτουργία."

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο και περνάμε στην συνέχεια του παιχνιδιού.

Για συντομία καμια δεκαρία πόντοι πέρασαν με τους αντίπαλους χωμένους στα χαρακώματα τον jorge να βομβαρδίζει ανηλεώς και τον ΠΙΠΗ να έχει κατεβάσει τα μούτρα οποιουδήποτε έκανε καν την σκέψη ότι ίσως θα μπορούσε να καρφώσει σήμερα. Τελικά για να μην βαριούνται οι πίσω ήρθαν μπροστά (βαριέμαι να εξηγώ το ρολόι). Ο ΠΙΠΗς μέσα στην μεγαλοσύνη του βγήκε και μπήκε o Αντώνης ο Σκάστης και το παιχνίδι συνεχίστηκε. Το σερβίς του jorge απεκρούσθη μεν... άφησε μόνιμη αναπηρία δε και η μπάλα πέρασε ξανά στο δικό μας γήπεδο. Ο Αντώνης με ένα χασμουρητό την έστειλε ψηλά... το γήπεδο σείστηκε καθώς ο Αρης έτρεχε(λέμε τώρα) να την πιάσει, την έφτασε και με μανσέτα την έστειλε στον...

Σεραφείμ
Θεση: Τεσσάρι, ελλείψη άλλου βασικός
Ρόλος: Ότι και του jorge(σχεδόν)
Πλεονεκτήματα: Μεγάλο άλμα, ταχύτητα, δυνατό χτύπημα, μακρύ ξανθό μαλλί
Μειονεκτήματα: Όχι ακριβώς πρώτο μπόι, δεν έχει μάθει ακόμα οτι σκοπός είναι να αποφεύγουμε το μπλοκ και όχι να το σημαδεύουμε.
Σύντομη περιγραφή: Ψηλός ξανθός όχι γαλανομάτης. Αγαπημένο του φαγητό είναι το μπλοκ. Φταίει πάντα για το λάθος σύμφωνα με τον πασαδόρο. Έχει παίξει σε Ολυμπιακό(εφηβικό μη χαίρεστε). Έχει ορκιστεί κάποια μέρα να μάθει βόλεϋ... ακόμα το παλεύει.

... ο οποίος σηκώνεται με όλη του την δύναμη, το μπλόκ έχει αργήσει να παει και το πεδίο είναι σχεδόν ελεύθερο. Μόνο οι παλάμες του κεντρικού του κλείνουν λίγο την διαγώνιο. Είναι μια δύσκολη φάση αλλά ο Σεραφείμ κατεβάζει την μπαλα ακριβώς στα χέρια του κεντρικού και τρώει το μπλοκ. Χορτασμένος γυρίζει και κατηγορεί τον Άρη ο οποίος κατηγορεί αυτόν και τον Αντώνη, που με την σειρά του κατηγορεί τους άλλους δύο και έτσι έχουμε μια τριπλή μεξικάνικη ισοπαλία μέσα στο ταρτάν. Ποιός θα πέσει πρώτος... η ώρα περνάει.

Ο ΠΙΠΗς έχει αρχίσει να φορτώνει... με κίνδυνο να σπάσει τα δεσμά που τον συγκρατούν και να εκλυθεί ενέργεια ικανή να αφανίσει κάθε μορφή ζωής στην γη αλλά και σε δεκάδες άλλους γαλαξίες. Ο Τσακ Νόρρις τα μάζεψε και έφυγε από αυτό το σύμπαν, ο Μάκης πήρε ειδικές υπερανθεκτικές κάμερες και ο Θεός άλλαξε διεύθυνση και άφησε τον Άνθιμο προσωρινό τοποτηρητή. Έχει έρθει η ώρα να επέμβει ο...

coach(Γιώργος)
Θέση: Προπονητής
Ρόλος: Προπονητηλίκι
Πλεονεκτήματα: Τέρας ηρεμίας, γνώστης του αντικειμένου, η διατήτριες δεν μπορούν να του αντισταθούν.
Μειονεκτήματα: Είναι πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ ήρεμος, ξεχνάει οτι έχει και πάγκο.
Σύντομη περιγραφή: Τεράστιος γνώστης του βόλεϋ, το χει στο αίμα του. Ξέρει τι πρέπει να κάνει ποιός και πότε για να πάρουμε το παιχνίδι, άλλο που δεν το κάνουν. Από την προθέρμανση έχει σταμπάρει τις αδυναμίες της άλλης ομάδας. Ξέρει να χρησιμοποιεί τα ατού του. Έπαιζε επι χρόνια τεσσάρι στην Α2. Πάντα υπεύθυνος για το λάθος σύμφωνα με τον πασαδόρο

Γυρνάει στον πάγκο και σηκώνει τον...

Μήτσος(Μήτσος)
Θέση: Πασαδόρος, παγκίτης
Ρόλος: Να κάθεται στον πάγκο και να περιμένει πότε θα μαλακιστεί ο Αρης.
Πλεονεκτήματα: Ώριμος παίχτης, με καλή ψυχολογία, συγκροτημένος στο παιχνίδι του.
Μειονεκτήματα: Πολύ ώριμος παίχτης(36), όχι αρκετά καλή πάσα για πασαδόρος, το ύψος του δεν τον βοηθάει.
Σύντομη περιγραφή: Ήρθε φέτος στην ομάδα, είναι γνώστης του βόλεϋ και έμπειρος παίχτης. Έχει σίγουρα κάποια συγγένεια με τον ψαλιδοχέρη γιατί μόνο αυτός θα έπιανε την μπάλα έτσι. Υπεύθυνος για το λάθος σύμφωνα με τον Άρη. Τρέχει και παίρνει θέση πάντα εκεί που πρέπει ωστε να έχει την άνεση να χαλάσει την μπάλα μόνος του. Σε πολλά παιχνίδια μας έχει σώσει όταν ο Άρης είχε χτυπήσει κόκκινο στην μαλακία.

Γίνεται η αλλαγή και ο Άρης κάθεται μουρμουρίζοντας στον πάγκο ενώ ο Μήτσος με μια πολεμική ιαχή παίρνει θέση... "Παμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε..." . Τα νεύρα του Σπύρου καταλάγιασαν κάπως καθώς η ομάδα ετοιμάζεται για υποδοχή. Η μπάλα χτυπάει στον ξαπλωμένο Αντώνη και πάει στον Μήτσο. Αυτός με την σειρά του βλέπει γήπεδο και δίνει στον...

Αλέξης
Θέση: Κεντρικός, βασικός
Ρόλος: Μπλοκ και ποτέ πρώτο χρόνο αν είναι ο Άρης εκεί
Πλεονεκτήματα: Ψηλός, ελαφρύς, καλός μπλοκέρ
Μειονεκτήματα: Υποδοχή δεν έχει, Άλμα δεν έχει, Χτύπημα δεν έχει, Ταχύτητα έχει και δεν έχει
Σύντομη περιγραφή: Ήρθε μαζί με τον Μήτσο φέτος, γενικά το έχει, αν είχε κάνει και βάρη μικρός θα ταν γαμάτος. Αλλά δεν έχει. Έχει την ατυχία να συνυπάρχει με το πλάσμα του μύθου ονόματι ΠΙΠΗς και αναγκαστηκά βρίσκεται στην σκιά του. Δεν φταίει για το λάθος γιατί απλά ποτέ δεν παίρνει μπάλα από τον Άρη.

...Αυτός βρίσκει την μπάλα υπο μορφή "τσάφ" και αυτή προσγειώνεται αργά και μαλακά στο γήπεδο των άλλων. Ο Αλέξης πανηγυρίζει ξέφρενα, ο ΠΙΠΗς σταυροκοπιέται που πέρασε η μπάλα και ο coach μειδιά...

Η ανάλυση της φάσης άλλη φορά γιατί βαριέμαι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: