Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Ποιόν κάνουν τα ράσα;

Λοιπόν για να δούμε τα προηγούμενα polls

με κόκκινο τα σωστά

Για το καπάκι της τουαλέτας σας παραπέμπω στο σχετικό post στην Βλάβη.

Ζαμάν φου" (στα αρχίδια μου). Ποιάς χώρας ο υπουργός εξωτερικών εξάσκησε τα γαλλικά του ως παραπάνω απαντώντας στον Έλληνα υπουργό οικονομικών όταν αυτός παρατήρησε "υπό τοιαύατας συνθήκας οδηγούμεθα εις την καταστροφήν"

Της Αιθιοπίας 1
Της Νέας Ζηλανδίας 0
Της Αγγλίας 1
Της Αυτοκρατορίας του πλανήτη Ζάρξ 13 στο νεφέλωμα του Μαγγελάνου 5

Για το "Ζαμάν Φου" πράγματι το βρήκατε, είμαι περήφανος για σας. "Ζαμάν φου" λεγόταν η βάση δεδομένων που περιείχε τα παράπονα των υπηκόων της αυτοκρατορίας. Όταν κάποιος είχε κάποιο αίτημα ή παράπονο προς τον αυτοκράτορα αυτός το άκουγε προσεκτικά και απαντούσε "ζαμάν φου". Δηλαδή καταχωρίστε το στο "Ζαμάν φου" που στα Ζαρξιανά σημαίνει και "στα υπ 'οψιν".
Η άλλη σημασία προήλθε όταν η φράση πέρασε ως δάνειο στα γαλλικά και οι βρωμιάρηδες Γάλλοι την εκχυδάισαν. Γι αυτό και οι Ζαρξιανοί έκοψαν την πίστωση και δεν έχουμε άλλα παρόμοια δάνεια.


"Έκλασα! Από τον πολύ πόνο". Σε ποιά μέλλουσα πρωθυπουργό της Ελλάδας ανήκει η προηγούμενη φράση;

Έφη Σαρρή 6
Ντόρα Μπακογιάννη 5
Βασίλειο Κωστέτσο 2
Εύα Καϊλή 2

Εδώ πέσατε λίγο έξω... δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την περήφανη διάδοχο του Μητσοτακέικου καθώς διάβαζε ποίηση. Φυσικά και η Έφη έχει το απαραίτητο πνευματικό βάθος για να απαγγείλει έναν τέτοιο στίχο αλλά δεν το κανε για εκδίκηση προς τον Λάκη μας. Δεν ήθελε τα νούμερα του να πιάσουν τετραψήφιο.
Την Εύα Καϊλή όποιος την ψήφισε είναι άξιος της μοίρας του
Και ο Βασίλειος θα χάσει την πρωθυπουργία για λίγο, λόγω δηλώσεων οτι θα υπουργοποιήσει τον Κολούμπο.

"Γαμώ την Βουλή σας και το Σύνταγμά σας". Ποιός ξένος ηγέτης είπε αυτή την φράση στον Έλληνα πρέσβη.

Λίντον Τζόνσον (ΗΠΑ) 3
Μπόρις Γέλτσιν (Ρωσία) 1
Νίκολα Γκρουέφσκι (ΠΓΔΜ) 5
Σαλαδίνος (Ανατολή) 1

Πολλές ειδήσεις βλέπετε και σας κάνει κακό... ο καθένας μας τελικά κρύβει ένα εθνίκι μέσα του. Ο Γκρουέφσκι μια χαρά σοβαρός τύπος μου φαίνεται... αν ήθελε να το πει θα το έλεγε με το γάντι "η Βουλή σας είναι πολύ ωραία... και νοικοκυρά... και φιλάει και όμορφα". Κάπως έτσι. Από την άλλη ο Γέλτσιν θα ήταν πολύ πιο πιθανό να κατέβαζε καμια δεκαριά βότκες και να έβριζε το σύμπαν. Αλλά η κουμουνιστική απειλή πέθανε μαζί του οπότε γιατί να μας βρίσει την Βουλίτσα μας.

Αυτά...
Νέα polls σύντομα κοντά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: